Duo från Lindome GIF ansluter till ledarstaben för ÖIS herrlag

Det står nu klart att ÖIS har en ny huvudtränare och assisterande 2021.

Dane Ivarsson och Johan Mattsson ansluter till Sällskapet från Lindome GIF. Dane blir Sällskapets huvudtränare och Johan Mattsson ansluter till den befintliga ledarstaben kring vårt herrlag som assisterande tränare.

Dane Ivarsson har under de senaste åren varit manager för Lindome GIF och varit med på den resa föreningen gjort från Division 2 till att bli ett topplag i Division 1 Södra. Han har innan dess en historia i Mölndalsföreningen Fässbergs IF. Han har såväl i Fässberg som i Lindome GIF varit en framstående talangutvecklare och tränare med en syn på fotboll som stämmer väl överens med devisen “Lirarnas Lag”. Lindome GIF:s kännetecken under Danes ledning har varit en passningsinriktad fotboll där man hela tiden tagit steg som lag och utvecklat individerna.

Ur-ÖIS:aren Johan Mattsson inledde sin bana i Härryda IF och anslöt i unga år till ÖIS akademi där han tränade ett antal olika lag, däribland den framgångsrika kullen med pojkar födda 1999. Där bland andra Jens Cajuste, Otto Peterson och Arvid Sigurdsson återfanns. Johan har även han spenderat de senaste åren i Lindome GIF där varit en viktig del av ledarstaben under manager Dane Ivarsson.

Det är nu klart att de båda leder Sällskapets herrlag de kommande säsongerna. Avtalet är skrivet över tre år.

Dane Ivarsson: 

– Det känns jättekul. Det är en ära att få vara här, det känns kul att få vara med och sätta ÖIS Fotbolls framtid och bygga något ordentligt över tid och det känns väldigt bra att jag får göra det tillsammans med Johan övriga ledarstaben. Jag ser oerhört mycket fram emot sätta igång att jobba.

Johan Mattsson:

– Det känns lite overkligt faktiskt. För mig är ju detta en förening som jag haft väldigt nära mig i så många år och att nu få vara med och jobba med ÖIS seniornivå och bygga en framtid med Dane och de andra ledarna. Det är verkligen en ynnest.

Igor Krulj:

– Vårt fokus i den här processen har varit att hitta ledare som kan utveckla både individen och vårt lag. Dane passar perfekt in i sättet vi vill bygga vårt lag på och både han och Johan har visat med sitt jobb i Lindome att de kan utveckla spelare på ett fantastiskt sätt med små resurser. Det känns också väldigt bra att vi kan anställa ledare som vuxit fram i Göteborgsfotbollen. Det går helt i linje med hur vi vill arbeta.

Vi hälsar Dane och Johan varmt välkomna till det vackraste av Sällskap. En längre intervju med duon kommer nästa vecka.

Gott nytt år kära ÖIS:are!

Denna hemsidan använder sig av cookies för att förbättra upplevelsen för våra användare. När du är inne på oisfotboll.se godkänner du således vår policy kring användande av cookies.