ÖIS FOTBOLL

ÖIS FOTBOLL

ÖIS Fotbollssektion har en lång och anrik historia och är Sveriges äldsta aktiva fotbollsklubb. Det var även ÖIS som spelade – och vann – den absolut första fotbollsmatchen på svensk mark 1892 med 1-0 mot Lyckans Soldater. Vi brukar säga att det var vi som lärde Sverige att spela fotboll.

FÖRENINGSINFORMATION

ADRESS

ÖIS-gården
Korndalsvägen 2
412 76 Göteborg

Arena
Gamla Ullevi 

KONTAKT

Medlemskap och Store 1887: jozo.matovac@oisfotboll.se
Årskort och biljetter: bjorn.nilsson@oisfotboll.se
Marknad/partners: henrik.svartborn@oisfotboll.se
A-lag herrar: pontus.farnerud@oisfotboll.se
Akademi och damlag: andreas.karlsson@oisfotboll.se
Ungdomslagen: filip.tobiasson@oisfotboll.se
Fotbollsgymnasiet: soren.borjesson@oisfotboll.se
Ekonomi: helena.thornadsson@oisfotboll.se
Övriga frågor:
kansli@oisfotboll.se

Telefon: 031-788 52 00
Hemsida: oisfotboll.se

BANK

Bankgiro: 439-8418

IBAN: SE75 8000 0810 5970 4280 0719
BIC: SWEDSESS

Swish: 123 198 1307

VÄRDEGRUND & VISION

ÖIS värdegrund och vision togs fram av medlemmarna under vintern 2016 och skall ligga till grund för den verksamhet som ÖIS Fotboll dagligen bedriver från de absolut yngsta till våra äldsta på och runt planen.

VÅR VISION
Vi är en ledande förening inom svensk fotboll med en sund, inkluderande och utvecklande verksamhet byggd på kunskap, glädje och passion vilket gör att alla vill vara en del av ÖIS.

VINST – Våra fem ledord
De är vår vägledning och ska genomsyra hela vår verksamhet. De ska styra riktningen på våra beslut och inspirera till utveckling. De är även en personlig inspiration och uppförandekod för varje ÖIS:are.

Vinnaranda
Vi gör alltid vårt yttersta. Vi sätter höga mål utan att riskera en sund verksamhet. Vi utvecklar oss ständigt.

Inkludera
Vi välkomnar alla oavsett nationalitet, etniskt ursprung, religion, ålder, könsidentitet och sexuell läggning samt fysiska samt psykiska förutsättningar.

Närvaro
Vi sätter en ära i en hög närvaro i våra aktiviteter. Vi är en aktiv aktör med hög närvaro i samhället och fotbollssverige. Vi har ett närvarande ledarskap där alla blir synliggjorda, lyssnade på och bekräftade.

Spelglädje
Genom glädje, passion och kunskap motiverar vi till en prestation i toppklass. Vi älskar utmaningar och sprider energi omkring oss.

Tillsammans
Vi utvecklar vår interna föreningsdemokrati. Vi har en trygg och social gemenskap. Vi tar ansvar tillsammans. Vi driver all verksamhet med god etik och respekt för samhällets lagar och andra regler.

STADGAR

För alla föreningar krävs att det finns stadgar som ligger till grund för hur föreningen ska bedrivas och beslutsprocessen ser ut. Nedan följer ÖIS Fotbolls stadgar.

STRATEGI FÖR LIRARNAS LAG

Nedan hittar du Strategi för Lirarnas Lag. Det visionsdokument föreningen antog vid årsmötet 2022.