VÅRA
SUPPORTERKLUBBAR

SUPPORTERKLUBBAR

Supporter kan innebära flera olika saker och ta flera olika former. Medlem, årskortsinnehavare, partner, spelare, ledare. Nedan kan du läsa mer om våra officiella supporterklubbar och hur du som individ kan skapa dig än mer rödblå gemenskap – på och utanför arenan. 

BALDERS HAGE

Supporterklubben Balders Hage är ÖIS officiella supporterklubb. Föreningen är bildad 1951 och en av landets absolut äldsta supporterklubbar. 

Namnet Balders Hage härrör från platsen där ÖIS bildades och var också namnet på ÖIS första idrottsplats. Balders Hage arbetar aktivt för att stödja ÖIS verksamhet. Det gör de exempelvis genom att stödja ungdomsfotbollen, stå i insläpp på träningsmatcher, ta fram ÖIS-iga souvenirer samt vara en resurs och samarbetspartner för folket på ÖIS-gården. 

Under fotbollssäsongen är en av Balders Hages huvuduppgifter att arrangera bortaresor för supportrar. Bli medlem hos Balders Hage så får du rabatt på såväl resor som souvenirer samtidigt som du stödjer världens bästa Sällskap.

MÅLTIAN 2023

MÅLtian har blivit ett traditionsenligt inslag i supportrarnas sätt att stötta klubben. 2023 är inget undantag!

Var med och stötta ÖIS Fotboll varje gång vi gör mål och hjälp Stockholms ÖIS:arna och Balders Hage bidra till ÖIS akademis fortsatta satsning.

Mer information finns på Stockholms ÖIS:arnas hemsida som du når via knappen nedan.

Kärlek Röd & Blå!

ÖSTRA STÅ

Benämningen Östra Stå har sitt ursprung i den östra ståplatsläktaren på gamla Gamla Ullevi som Örgryte IS supportrar stod på fram till 2006 då den fick ge plats för nya Gamla Ullevi.

Östra Stå har varit omsjunget av ÖIS-supportrar sedan 90-talet och har sedan mitten av 00-talet använts allt mer för att benämna den läktarsektion som läktarstödet för Örgryte IS i första hand har kommit från, oavsett vilken arena vi spelat på, vilket väderstreck vi stått i eller om det varit ståplats eller sittplats. Där ÖIS spelat har Östra Stå varit på plats för att stötta laget

Östra Stå är en oberoende supporterplattform som riktar sig till alla ÖIS-supportrar som passivt eller aktivt vill bidra till att utveckla Örgryte IS fotbollssektion genom att stärka vår supporterkultur. Gruppen är startad med målsättningen att kanalisera engagemanget som finns på Östra Stå och göra så att det kommer ÖIS till ännu större nytta.

STOCKHOLMS ÖIS:ARNA

ÖISare i Stockholm bildades formellt den 2 mars 2005 och man samlar som namnet antyder de ÖIS:are som bor i Stockholm. 

Förutom att arrangera bortaresor och träffar har man hand om Måltian som är en insamling som årligen samlar en mängd ÖIS:are att skänka en tia per mål som ÖIS:herrlag gör i seriespel.