Två trotjänare tackar för sig

I över 20 år har Hans ”Hasse” Björnestöl och Kent Carlzon tjänstgjort i det finaste av sällskap. Nu är det dock dags för båda att gå i pension från sina nuvarande roller.

Kent har genom åren haft en mängd roller i Sällskapet. Tränare, ungdomsansvarig, sportchef och de senaste åren chefsscout. I en roll där han vart start bidragande till ÖIS framgång med att hitta lokala talanger och förädla dessa i vårt herrlag.

Detta blir dock det sista året för Kent som anställd av Sällskapet och han går nu i välförtjänt pension från ÖIS efter ett långt liv i rödblå tjänst i diverse roller.

Kent Carlzon

– Jag har ÖIS att tacka för väldigt mycket. Jag började ju i juniorlaget 1980 och haft olika roller sedan dess. Det grundlade min fortsatta civila karriär att jag fick förtroendet att jobba i ÖIS. För mig har ju ÖIS varit centralt i mitt yrkesliv.

Jag har ÖIS att tacka för väldigt mycket. Jag minns alla vänner och alla spelare jag jobbat med. Utan ÖIS hade jag kanske varit kvar på Volvo och kört truck. Föreningen har verkligen format mitt liv. Det känns såklart vemodigt, men man behöver ju motivationen för att lägga ned jobbet som krävs och någon gång ska man ju sluta. Det känns bra att lämna över nu.

Hans “Hasse” Björnestöl har tillhört föreningen sedan 1998 som materialförvaltare och fastighetsansvarig. Hasse är eldsjälen personifierad och antalet spelare han servat med kläder och perfekta fotbollsplaner går troligtvis att räkna i hundratal.

Förhoppningsvis fortsätter Hasse att ansvara för gräsplanen även under 2021 men i hans roll som materialare hänger han nu upp sina nycklar och går i välförtjänt pension.

Hasse Björnestöl

– Det är klart att det känns tråkigt men det är bara att acceptera att åldern tar ut sin rätt. Jag har ju jobbat några år över pensionen. Det finns så många minnen jag tror de bästa är 2002-2004. Det är ju det bästa laget vi haft och att få jobba med det var fantastiskt roligt. Att vi var i Brasilien 2004 på ett långt träningsläger är ju sådant som man minns. Även säsongen 2009 med Åge minns man ju. Att gå in i sommaruppehållet med två poäng och sedan göra den hösten.

Det finns så många minnen.

Niklas Allbäck, Klubbchef ÖIS Fotboll

– Ord kan inte beskriva det enorma arbete och engagemang dom här två herrarna bidragit med under så lång tid och jag vill rikta den mest ödmjuka tacksamheten och uppskattningen för deras tid i Sällskapet. Två riktiga eldsjälar och föreningsmänniskor som tyvärr nu går i, om än välförtjänt, pension.

ÖIS Fotboll vill rikta ett rungande stort tack till båda för deras arbete i föreningen och kommer vid tillfälle även ge våra supportrar, medlemmar och partners möjligheten att tacka av dom båda vid utvalt matchtillfälle 2021.

Denna hemsidan använder sig av cookies för att förbättra upplevelsen för våra användare. När du är inne på oisfotboll.se godkänner du således vår policy kring användande av cookies.