Julbrev från ÖIS Fotbolls ordförande Joacim Nordh

Hej alla ÖISare!

Snart kan vi lägga ännu ett år till handlingarna och på många sätt har det varit ett väldigt speciellt år. När vi startade säsongen i januari hade vi knappt hört talas om Covid och lite visste vi om hur mycket det skulle påverka samhället, oss och för vår del föreningslivet och fotbollen.

Ur ett ÖIS-perspektiv har det varit ett tufft år med en del besvikelser och missräkningar men också många glädjeämnen. Som förening har vi tagit stora steg detta år och jag vill därför lyft fram följande framgångar:

  • 2020 var det år som vi startade vårt allra första damlag. Och vilken start – seriesegrare och spel i division 3 2021.
  • Tillsammans med ett antal ÖIS- ambassadörer har vi köpt tillbaka ÖIS-gården. Det gjordes tidigt i våras och efter en gemensam städdag har vi nu under hösten har vi påbörjat en rejäl upprustning. Denna sker tillsammans med olika sponsorer och med hjälp av bidrag som samtidigt innebär att vi miljöanpassar våra fotbollsplaner.
  • Vår Akademi fortsätter att utvecklas och våra egna talanger är med och konkurrerar om platser i startelvan. Detta gäller både på herr- och damsidan. Det är riktigt kul och så oerhört viktigt att man kan utvecklas och nå representationslaget genom att spela i ÖIS!
  • Vi växer både med antal aktiva och med antal medlemmar. På spelarsidan har vi har en kö av både killar och tjejer som vill spela fotboll i ÖIS. Ett kvitto på att vi jobbar rätt som klubb och med vår ungdomsfotboll!
  • Efter en tuff säsong så lyckades vårt A-lag på herrsidan till slut att säkra kontraktet i superettan. Placeringen en besvikelse och självklart var förhoppningarna större när säsongen började. Med facit i hand kan vi konstatera att vi inte lyckades få allt att fungera som en helhet och av det kan vi bara ta lärdom och försöka säkerställa att vi inte hamnar i samma situation igen.
  • ESporten har rönt stora framgångar under året och pricken över i:et är givetvis vinsten i eAllsvenskan som gör att ÖIS kan titulera sig svenska mästare i FIFA 20.

Under året har vi arbetat hårt med att motverka den ekonomiska påverkan som Covid fått på vår förening, Trots stora inkomsttapp har vi lyckats att parera mycket av bortfallet med att vara aktiva i arbetet med kostnadsanpassning. Till stora delar har vi klarat den ekonomiska utmaningen med hjälp av er medlemmar och våra partners. Er välvilja och stora ÖIS-hjärta har varit en grundpelare som stått stadigt under detta år och det är vi så oerhört tacksamma för.

Ett stort och innerligt tack till er alla som hjälpt oss under året! Oavsett om ni har skänkt tid, pengar, material eller annat så hade detta inte gått att genomföra utan er!

Denna jul önskar jag att vi så snart som möjligt kan återgå till ett läge där vi kan träffas och umgås i den röd-blå familjen som är ÖIS. Tills dess – ta hand om er och varandra!

Önskar er alla en riktigt god jul och ett gott nytt år med era nära och kära!

Bästa ÖIS-hälsningar

Joacim Nordh
Ordförande ÖIS Fotboll

Denna hemsidan använder sig av cookies för att förbättra upplevelsen för våra användare. När du är inne på oisfotboll.se godkänner du således vår policy kring användande av cookies.