Robin Wallinder ansluter från Ljungskile SK

Herrarnas första nyförvärv vintern 2020-2021 är Robin Wallinder som skrivit ett treårskontrakt med ÖIS Fotboll.

Målvakten har under året spelat 17 matcher för sitt Ljungskile SK och startat 15 av dessa. Efter att ha startat säsongen som andraval tog 21-åringen över förstaplatsen under sensommaren och var förstavalet under hösten. Under året blev det sex hållna nollor.

Han är fostrad i BK Häckens akademi men har de två senaste säsongerna tillhört Ljungskile SK. Den 189 centimeter långe Wallinder är en modern målvakt som är kompetent i spelet med fötterna och reflexsnabb.

Igor Krulj: 

– Vi är glada att kunna knyta till oss en ung målvakt med potential från Göteborg. Det i linje med hur vi vill jobba i rekryteringen av spelare. Han har dessutom redan erfarenhet från den här nivån vilket såklart är ett plus.

Björn Andersson: 

– Robin är en målvakt som vi tror kan utvecklas på ett bra sätt i vår miljö, efter samtalen vi haft med honom hör man att han är en driven person som alltid vill bli bättre, Robin är en ung och explosiv målvakt med många fina egenskaper som han redan visat prov på.

Robin Wallinder:

– Det känns riktigt bra, jag är väldigt taggad på att köra igång. Efter mötet med Igor och Björn (Andersson, målvaktstränare) då de förklarade vad man ville att vi skulle sikta på att bli kände jag att det matchade mina visioner och vad jag vill väldigt bra. Sedan bor jag ju tio minuter härifrån så på alla sätt kändes detta klockrent.

Kan du beskriva dig själv som målvakt?

– Min största styrka ha alltid varit skott utanför straffområdet. Sedan skulle jag nog beskriva mig själv som ganska modig i spelet, jag gillar när det smäller lite och det gör att jag blivit bättre i luftrummet den senaste tiden också.

Vi välkomnar Robin Wallinder till det vackraste av Sällskap!

FAKTA
Namn: Robin Wallinder
Född: 13 maj 1999
Tidigare föreningar: BK Häcken, Gais, Ljungskile SK

Denna hemsidan använder sig av cookies för att förbättra upplevelsen för våra användare. När du är inne på oisfotboll.se godkänner du således vår policy kring användande av cookies.