Jonathan Azulay återvänder till Sällskapet

Säsongen 2013 var en 20-årig Jonathan Azulay utlånad till Sällskapet, nu är han tillbaka på ÖIS-gården.

Den numera 27-åriga mittbacken har spenderat de senaste två säsongerna i Norrby IF efter att ha tillhört såväl Östersund som Degerfors IF innan. Det är med andra ord en erfaren superettaspelare ÖIS får tillbaka efter några års frånvaro.

Sedan senast har mittbacken samlat på sig en hel del rutin. 162 matcher i Superettan har det blivit och han lämnar ett Norrby IF där han den senaste tiden varit lagkapten. Vad har mer hänt sedan senast då?

Azulay var som bekant flitigt förekommande i den rödblå startelvan 2013, han följde dock inte med ned till division 1 i degraderingen utan lämnade för Östersunds FK där han spenderade två säsonger med 25, respektive 13 starter för de årens stora succélag i Superettan. Då som både mittback och defensiv innermittfältare.

Efter Östersund värvades han till Degerfors IF. Även i Värmland var han en pålitlig startman och återfanns i Patrik Werners elva 18 gånger. Det blev dock bara en säsong i Degerfors innan han vände tillbaka till Göteborg och gjorde en säsong i Utsiktens BK innan han värvades av Norrby IF där han spenderat de tre senaste säsongerna som ordinarie i boråslagets trebackslinje.

Kontraktet är skrivet över säsongen 2023.

Jonathan Azulay

– Det känns jättekul och spännande att komma till en så fin förening. jag känner ju till föreningen och känner många som jobbar här och spelare i laget så jag vet ju vilken fin verksamhet som bedrivs här och det var absolut en av anledningarna till att det var lockande att komma hit.

Igor Krulj

– Vi har sökt efter en spelande mittback. Valet föll på Jonathan på grund av hans kvalitéer som spelare, som kommer passa bra in i sättet vi vill spela. Jonathan besitter dessutom en erfarenhet som kommer bli väldigt nyttig i vår trupp och en drivkraft att vilja utvecklas.

Vi hälsar Jonathan varmt välkommen tillbaka till det vackraste av Sällskap.

FAKTA
Fullständigt namn: Karl Levi Jonathan Azulay
Född: 5 maj 1993
Tidigare föreningar: BK Smitten, Askims IK, IFK Göteborg, Östersunds FK, Degerfors IF, Utsiktens BK, Norrby IF
Moderförening: BK Smitten

Denna hemsidan använder sig av cookies för att förbättra upplevelsen för våra användare. När du är inne på oisfotboll.se godkänner du således vår policy kring användande av cookies.