ÖIS X UMBRO: Ett unikt samarbete

ÖIS Fotboll och Umbro har ingått ett historiskt samarbetsavtal, som blir föreningens största sedan alliansombildningen. Umbro kommer att leverera alla match- och träningsprodukter till ÖIS Fotboll, från A-lagen och ända ner till smålirarna. Avtalet omfattar även lifstyleprodukter och souvenirer.

Avtalet innebär ett unikt samarbete mellan ÖIS och Umbro, med helt nya sätt att jobba för att bygga varumärke, kultur och värde. Detta innefattar…

… Helt unika ÖIS-produkter, med stora möjligheter till egen design och egna detaljer.

… Föreningen och supportrarna kommer att involveras i produktutvecklingen för att bygga in klubbens själ i produkterna.

… Umbro och ÖIS kommer att arbeta tätt tillsammans för att snabbt kunna ta fram mindre specialkollektioner.

… Att arbeta med Umbro ger ÖIS Fotboll stora möjligheter att tjäna pengar på egen försäljning av match- och träningskläder, samt merchandise. Initialt blir det ett eget butikskoncept för e-handel, samt en fysisk butik på ÖIS-gården.

Umbro har etablerat liknande samarbeten med klassiska fotbollsklubbar världen över, t ex West Ham och Schalke04. Umbro väljer med omsorg samarbete med klubbar som har en tydlig själ och ett stort hjärta. Umbro letar efter klubbar med tradition, klubbar med en tydlig personlighet, klubbar med en historia som omfattar mer än bara sportsliga framgångar.

Att vara en del av en klubb som ÖIS, med den stora betydelsen för svensk fotboll och så hängivna supportrar, skickar viktiga signaler om Umbros fortsatta satsning i Sverige. Att Öis är Sveriges äldsta fotbollsförening och Umbro världens första team wear varumärke ger såklart samarbetet ytterligare en unik dimension.

Avtalet är skrivet på 5 år och gäller från den 1 januari 2021.  Återigen kommer Umbros dubbla diamant att synas på ÖIS-spelarnas bröst. ÖIS har haft Umbroställ i perioder under 1900-talet och och senast säsongen 2016.

ÖIS – ”Sveriges första fotbollsförening”

Föreningen bildades 1887 och spelade Sveriges första fotbollsmatch mot Lyckans Soldater på Heden den 22 maj 1892. 

Herrlaget har blivit svenska mästare tolv gånger och vunnit Svenska Cupen en gång. Man ligger åtta i den allsvenska maratontabellen. Två av tre individuella fotbollsspelare som har vunnit bragdguldet är Öisare: Sven Rydell och Agne Simonsson.  Man kan utan tvekan påstå att ÖIS utgör en stor del av svensk fotbolls själ och hjärta.

ÖIS är idag en förening som lyckas förena en stark ungdomssida med en stark elitverksamhet, på både dam- och herrsidan. ÖIS har ambitionen att återigen tillhöra det absoluta toppskiktet inom svensk fotboll. Med hjälp av hängivna supportrar, starka partners och nytänkande inom både den sportsliga och den kommersiella verksamheten skall det målet nås. Samarbetet med Umbro är ett mycket viktigt steg på den inslagna vägen.

UMBRO – ORIGINAL FOOTBALL

Umbro är ett brittiskt fotbollsvarumärke som grundades redan 1924. I och med det var man världens första team wear-leverantör. Förutom att man är partner till en rad svenska och internationella klassiska klubbar så brinner Umbro för fotboll på ungdoms- och gräsrotsnivå.

Umbro har hela det genuina arvet från den brittiska fotbollskulturen. Men idag också ett ledande sortiment för Sveriges fotbollsklubbar. Idag har Umbro Sveriges största urval av klubbprodukter med kläder, skor, bollar, tillbehör, domarutrustning och sjukvårdsutrustning.

På senare år har Umbro också gjort uppmärksammade limited edition kollektioner genom en rad samarbeten, där svenska Junkyard, samt Pretty Green – som ägs av förre Oasis-ikonen Liam Gallagher – är två exempel.

KONTAKT

Niklas Allbäck, Klubbchef ÖIS Fotboll, niklas.allback@oisfotboll.se,
0709-495060

Stefan Danielsen, Brand Manager Umbro, stefan.danielsen@scantrade.se, 0708-189631

Denna hemsidan använder sig av cookies för att förbättra upplevelsen för våra användare. När du är inne på oisfotboll.se godkänner du således vår policy kring användande av cookies.