Meriterade Anel Rashkaj klar för ÖIS Fotboll

ÖIS kan idag stolt meddela att Anel Rashkaj, med meriter från Kosovos landslag såväl som flertalet säsonger i såväl Superettan som Allsvenskan kommit överens med Sällskapet om ett tvåårskontrakt.

Den centrale mittfältaren kommer närmast från ett år i finska ligan och SJK dit han värvades efter tre säsonger i AFC Eskilstuna där han varit lagkapten.

Anel Rashkaj inledde sin karriär i Janne Anderssons Halmstad BK där han 2008 tog en ordinarie tröja på mittfältet. Vid den tiden i hans karriär höll han främst till på en kant men har ju längre karriären lidit arbetat sig in mer centralt i banan.

Efter tre år som frekvent startman i Halmstad lämnade han 2011 för norska Sandnes Ulf där han spelade med bland andra ÖIS-bekantingen Steinthor Thorsteinsson. Även i Norge var han bofast i startelvan.

Den 5 mars 2014 blev Anel Rashkaj historisk då han i egenskap av lagkapten ledde Kosovos landslag ut i deras första officiella landskamp mot Haiti. Efter det har det blivit ytterligare ett antal landskamper och så sent som i november deltog han i landslagets matcher i Nations League.

2017 återvände Anel Rashkaj till Sverige och AFC Eskilstuna där det blev tre säsonger och 67 starter fördelat på såväl Superettan som Allsvenskan.

Efter ett år i Finland är Rashkaj nu klar för ÖIS och tillför viktig rutin till Dane Ivarssons centrala mittfält.

Igor Krulj:

– Anel är en spelare som , förutom bra fötter och ett gediget defensivt arbete, kommer tillföra viktig rutin till vår trupp. Han är med sitt hårda arbete och sin professionalitet ett föredöme för alla runtomkring honom och vi har stora förhoppningar på att han kommer passa utmärkt in i det här laget.

Anel Rashkaj:

– Efter min tid i Finland kände jag att jag ville tillbaka till Sverige och fick då veta om ÖIS intresse och det kändes jättekul såklart. Spännande eftersom ÖIS är en storklubb och det känns som ett spännande projekt här. Med tanke på hur ÖIS tänkt sig att spela i år tror jag att detta kan passa mig väldigt bra.

Vi hälsar Anel varmt välkommen till det vackraste av Sällskap.

FAKTA
Fullständigt namn: Anel Rashkaj
Född: 19 augusti 1989
Tidigare föreningar: KF Liria, IF Leikin, Halmstad BK, Sandnes Ulf, AFC Eskilstuna, FC Prishtina, SJK
Moderförening: KF Liria

Denna hemsidan använder sig av cookies för att förbättra upplevelsen för våra användare. När du är inne på oisfotboll.se godkänner du således vår policy kring användande av cookies.