Mittbacken Marcus Haglind Sangré klar för rödblått

ÖIS har idag kommit överens med mittbacken Marcus Haglind Sangré om ett kontrakt som sträcker sig över säsongen 2022.

Mittbacken kommer ursprungligen från Linköping och och fostrades i Linköpings FF och BK Derby. 

Som 17-åring värvades han av Malmö FF och ingick i deras akademi i två säsonger innan han valde att söka sig vidare i jakten på seniorfotboll. Detta gjorde att han vände hem till Östergötland och anslöt till Motala AIF där han var ordinarie under två säsonger och bland annat ställdes mot ÖIS i dåvarande Division 1 Södra.

Efter två säsonger i Motala och en i IK Oddevold hamnade han 2017 i Akropolis IF och vägen tillbaka till eliten satte fart på allvar. I takt med att laget växte sig starkare blev Haglind Sangré en mer och mer tongivande spelare och när laget säsongen 2019 säkrade spel i Superettan var det med Marcus som lagkapten och ledare i backlinjen. 

Han ledde även Akropolis backlinje under deras debutsäsong i Superettan 2020 och var starkt bidragande till att laget tog en imponerande femteplats under sin första säsong i eliten. Ett gott betyg till mittbacken Haglind Sangré med sina 29 starter var också att laget var ett av de som släppte in minst antal mål i serien (39 st).

Nu är den 190 centimeter långe mittbacken alltså klar för två år i Sällskapet.

Igor Krulj:

-Det känns väldigt bra att få in en spelare som Marcus i vår backlinje, han har många egenskaper som vi värdesätter med en bra bollbehandling och fina ledaregenskaper. Dessutom är han med sin storlek också ett hot i luftrummet som vi kommer ha mycket nytta av.

Marcus Haglind Sangré:

– Det känns jättebra. Dels känns detta som ett bra steg för min egna utveckling men framförallt känns det som att klubben är inne på att bygga något väldigt spännande. Jag satt en lång stund med Dane och igår och pratade filosofi och hur han har byggt sitt spel tidigare och detta är ju mer än bara att hamna i en storklubb. Det handlar såklart om fotbollsbiten med och Dane och de andra gör verkligen detta till ett helt paket som jag är väldigt taggad på.

FAKTA
Fullständigt namn: Marcus Haglind Sangré
Född: 4 februari 1995
Tidigare föreningar: Linköpings FF, BK Derby, FK Linköping, Malmö FF, Motala AIF, IK Oddevold, Akropolis IF
Moderförening: Linköpings FF

Denna hemsidan använder sig av cookies för att förbättra upplevelsen för våra användare. När du är inne på oisfotboll.se godkänner du således vår policy kring användande av cookies.