Seger i årets första match på ett kylslaget Valhalla IP

Det blev seger i årets första match för ÖIS herrlag!

Termometern visade nära -10 grader när domare Bojan Pandzic blåste i pipan som signalerade att spelåret 2021 var igång.

ÖIS som innan matchen pratat mycket om att man ville träna på att spela sig ur alla situationer blev de inledande minuterna aningen tillbakapressade men ju mer matchen led fick man grepp om händelserna fick det för dagen vita Sällskapet.

I den sjätte minuten kunde ÖIS ta ledningen efter att Noah Mannerström satt igång spelet snabbt på högersidan, fått tillbaka bollen och sedan hittat in till Aílton Almeida som, på ett tillslag styrde in bollen till Ajdin Zeljkovic som letat sig in i straffområdet. Väl där gjorde han inga misstag och utan lyfte enkelt in bollen bakom Tom Amos i Utsiktens bur.

ÖIS grepp om matchen blev tydligare ju längre matchen led och man kunde med lite flyt haft med sig ett andra mål in i paus då Daniel Paulson sånär lyckades stöta in bollen efter att Aílton Almeida vänt bort en försvarare och hittat in till Paulson som försökte hitta in vid den högra stolpen men Amos hann dit.

Till den andra halvleken bytte ÖIS samtliga spelare och ganska omgående serverade Abdul Razak Mohamed Said ett friläge efter att ha tryckt iväg en boll i djupled mot en taggig backlinje.

Said försökte, ensam med Amos, rulla in bollen mellan målvaktens ben men Amos hann täppa till luckan.

Andra halvlek fortsatte aningen svängigare än den första och både lagen hade lägen att göra mål. Närmast var P19-liraren David Björnsson som kom in efter halva andra halvlek i Arvid Sigurdssons ställe i ett planerat byte. Björnsson mötte strax efter att han äntrat planen ett fint inspel från Herman Sjögrell på bortre stolpen men målvakten hann dit.

Matchen slutade därmed 1-0 till ÖIS och försäsongspremiären klarades av galant.

Nästa match spelas mot BK Häcken på bortaplan den 14 januari. Den matchen sänds på discovery+.

Nedan kan du se matchen mot Utsikten i efterhand.

Denna hemsidan använder sig av cookies för att förbättra upplevelsen för våra användare. När du är inne på oisfotboll.se godkänner du således vår policy kring användande av cookies.