Var med och påverka Svensk Elitfotbolls framtida lojalitetskoncept

Hur skall vi som klubb premiera er lojala supportrar och medlemmar?

Föreningen Svensk Elitfotboll (SEF) är en intresseorganisation för de 32 klubbarna i Allsvenskan och Superettan. Örgryte IS är alltså uppdragsgivare till Svensk Elitfotboll – som har i uppdrag att driva utvecklingen av den nationella herrelitfotbollen.

Vi klubbar i Allsvenskan och Superettan har gett SEF i uppdrag att se över ett framtida lojalitetskoncept för Svensk Elitfotboll.

Vad är ett lojalitetskoncept?

Ett lojalitetskoncept i fotbollens värld skulle kunna användas för att premiera lojalitet genom att erbjuda nationella-, lokala- och klubbförmåner såsom prisrabatter, särskilda erbjudanden etc. till lojala supportrar och medlemmar. Det skulle kunna vara allt ifrån vilka som erbjuds åtråvärda Europabiljetter till att du, och/eller ÖIS Fotboll får en procentuell belöning på din vardagliga konsumtion – utan att du på något sätt behöver förändra din konsumtionsnivå.

Den lojalitet som finns till ligornas klubbar är genuin och långsiktig på ett sätt som kommersiella företag mycket sällan kan uppnå. Det ska vi ta tillvara på för din, och ÖIS Fotbolls bästa.

För oss som enskild klubb är ett sådant arbete en stor och kostsam satsning och genom att skapa ett koncept på liganivå som kan klubb-anpassas, sparar vi både tid och pengar.

SEF har genomfört ett internt arbete för att inventera behoven av ett framtida lojalitetskoncept – som möjliggörs genom den digitala satsning som gjorts av klubbarna i Allsvenskan och Superettan.

Nu väntar ett viktigt steg

Nu väntar vår kanske viktigaste övning – nämligen att lyssna in de som faktiskt ska använda sig av ÖIS Fotbolls framtida tjänster – dvs. ni medlemmar 

Övningarna kommer att ske digitalt i ett form av ”gamification-spel” där fyra personer utför övningen tillsammans under ca 60-90 minuter enligt kategorierna nedan.

Spelet kommer att utföras med 15 klubbar ute i landet och Svenska fotbollssupporterunionen.

Anmäl ditt intresse

ÖIS  är en av klubbarna som är med i det här arbetet och därför söker vi nu personer som vill vara med.

Frida Nywertz vår SLO, kommer att vara facilitator från vår sida.

Beräknad start är andra veckan i januari 2021 och övningen sker digitalt på kvällstid.

Vi kommer att välja ut 4 personer i varje kategori som får representera ett tvärsnitt av kategorin. SEF har valt att dela in supportrar och medlemmar i flera olika kategorier.

Vi söker nu personer enligt följande kategorier:

Kategorier medlemmar:

A. Yngre – Yngre aktiva medlemmar som är intresserade av klubbens utveckling/går på årsmöten (ca 15-35 år)

B. Äldre – Äldre aktiva medlemmar som är intresserade av klubbens utveckling/går på årsmöten (ca 35 år och uppåt)

C. Ungdomsspelare/ledare/föräldrar – Som blivit medlemmar genom sitt engagemang i ungdomsleden

D. Exilsupportrar som vill behålla sitt band till klubben (engagerade medlemmar på distans)

Kategorier supportrar:

E. Ståplats – Aktiva supportrar på ståplats

F. Sittplats – Supportrar med säsongskort på sittplats           

G. VIP – Supportrar på VIP/Partners

Anmäl ditt intresse till slo@ois.se och berätta lite kort om dig själv, din relation till ÖIS och inom vilken eller vilka kategorier du skulle kunna bidra med insikter.

Klubben kontaktar därefter de som kommer att få utföra övningen.

Till följd av rådande restriktioner kommer vi att hålla övningen digitalt, och kommer utföra övningen med en grupp i taget.

Stort tack på förhand för att ni hjälper oss att utveckla ÖIS och Svensk Elitfotboll!

Denna hemsidan använder sig av cookies för att förbättra upplevelsen för våra användare. När du är inne på oisfotboll.se godkänner du således vår policy kring användande av cookies.