Hampus Dahlqvist nästa nyförvärv till herrlaget

Han har spenderat de två senaste säsongerna i Lindome GIF under ledning av Dane Ivarsson och Johan Mattsson. Nu ansluter han till ÖIS Fotboll på ett kontrakt som sträcker sig över säsongen 2023. Välkommen Hampus Dahlqvist.

Hampus Dahlqvist är född på Öckerö men lämnade tidigt ön för IFK Göteborgs akademi där han tog sig hela vägen upp till att knacka på A-lagsdörren men något kontrakt blev det aldrig. Istället fortsatte karriären med två säsonger i Ljungskile SK innan det blev två år i Lindome GIF under ÖIS nuvarande huvudtränare samt assisterande.

Hampus beskrivs som en kvick och bolltryck spelare som kan spela på båda sidor av banan. Vänsterfoten är den han föredrar att använda.

Igor Krulj:

– Hampus är en spelare som vi vet passar bra in i det sätt vi vill spela fotboll på och att han känner våra tränare är givetvis ett stort plus. Hans snabbhet och trygghet med boll kommer bli en stor tillgång för vårt lag. Hampus är en spelare som vi scoutat sedan en lång tid tillbaka och det känns kul att han är på plats hos oss nu.

Hampus Dahlqvist:

– Jag har ju pratat mycket med Dane och Mattsson och känner ju dom väl så när ÖIS hörde av sig och sa att ÖIS var intresserade kändes det väldigt kul. Det är mycket nytt men det känns bra, det ska bli väldigt kul att komma igång här.

FAKTA
Fullständigt namn: Hampus Dahlqvist
Född: 21 april 1997
Tidigare föreningar: Öckerö IF, IFK Göteborg, Ljungskile SK, Lindome GIF
Moderförening: Öckerö IF

Köp årskort 2021!

Denna hemsidan använder sig av cookies för att förbättra upplevelsen för våra användare. När du är inne på oisfotboll.se godkänner du således vår policy kring användande av cookies.