Med anledning av covid-19 – brev från Per Skånberg och Niklas Allbäck

Kära ÖIS:are!

2020 var ett oerhört speciellt och tufft år. Såväl för oss som förening som för samhället i stort. En pandemi som ingen kunde förutse förändrade vår vardag över en natt och drabbade oss inom idrotten oerhört hårt då vi under stora delar av året förlades med vad som nästan kan beskrivas som näringsförbud. 

Om drygt en vecka sparkar vi igång nästa säsong med 30 nya omgångar och nya möjligheter. Dock så släpper pandemin inte riktigt taget om samhället och smittspridningen har ännu inte avtagit. Något vi under veckan som gått blivit smärtsamt medvetna om.

För ÖIS Fotboll innebär detta att möjligheten att bedriva arrangemang och matchevenemang som vi brukar tyvärr fortsatt är omöjligt för tillfället.

Den 11 April går vi in i säsongen 2021 mot Östers IF på hemmaplan. Tyvärr har läget inte förändrats och de restriktioner som vi levde med under stora delar av förra året består. Detta och den fortsatt tilltagande smittspridningen gör att vi i dagsläget inte kan erbjuda varken partners och årskortsinnehavare tillträde till arenan den 11 april om inte läget förändras med kort varsel.  

Vi tar det helt enkelt match för match och förhoppningen är att så snart vi kan, kunna öppna upp för besökare om än i begränsad omfattning. Förhoppningsvis i någon omfattning redan den 1:a maj även om det efter måndagens besked känns osäkert.

ÖIS är genom egna representanter och vår intresseorganisation Svensk Elitfotboll i konstant kontakt med politiker och myndigheter för att få till en förändring och vi är förhoppningsfulla att vi snart kan ses igen.

Vi är säkra på att vi kan bedriva smittsäkra evenemang där vi minimerar risken för smittspridning för samtliga av våra besökare om vi bara får. Föreningen står till fullo vi bakom Svensk Elitfotbolls plan för stegvis öppning av arenorna.

Vi, våra spelare, ledare och personal saknar att få dela den glädjen som det är att gå och se en ÖIS-match och vår absoluta ambition är att vi snart kan när våra representationslag spelar. 

Och till er alla – stort tack för ert outtröttliga stöd! 

Så håll ut… för sen, någon gång, ska vi fira!

ÖIS Fotboll genom

Per Skånberg, Ordförande &

Niklas Allbäck, Klubbchef

Denna hemsidan använder sig av cookies för att förbättra upplevelsen för våra användare. När du är inne på oisfotboll.se godkänner du således vår policy kring användande av cookies.