Förlust i premiären

ÖIS första match för säsongen slutade med en uddamålsförlust hemma mot Östers IF. 

Äntligen var den här, premiärdagen. En dag som på Bravida utan publik på läktarna, och till råga på allt så föll ett snöblandat regn ner över Hisingen. 

Första halvlek var en jämn historia där matchen stod och vägde så gott som hela halvleken. Det var inget av lagen som riktigt fick till något vidare spel och flertalet passningar gick till fel adress. Närmast mål var Öster med en nick utanför från nära håll.

ÖIS lyckades inte åtgärda det som man i den första halvleken misslyckades med till andra utan fortsatte spela trevande. Öster å andra sidan lyckades bättre och hade mer tyngd framåt, speciellt genom Nicolas Mortensen som utgjorde ett rejält hot. Östers segermål gjordes i den 59:e minuten av just Mortensen som lyckades göra mål i en situation han inte borde tillåtits göra mål. Med ryggen vänd mot mål från en hyfsat dålig vinkel lyckades dansken vända runt och i samma rörelse få iväg ett lågt avslut i bortre.

 Även om viss förbättring i ÖIS tempo sågs till efter Östers mål, då även Sjögrell och Said bytts in i matchen, hade man det svårt att skapa chanser som bortalaget behövde oroa sig över. Bättre för offensiven blev det inte heller när Momo Said fastnade i konstgräset i samband med att han tacklade ner en Österspelare och vred om knät. Det återstår att se hur allvarlig skadan är, men bra såg det inte ut.

Även om ÖIS hade perioder av lite bättre spel under matchen så hade laget svårt att skapa några direkta farligheter framåt. Öster vann därför rättvist.

Nästa match spelas den 20:e april borta mot Helsingborgs IF.