Publik tillbaka på läktarna när ÖIS spelade lika

Matchen mellan ÖIS och Västerås SK slutade 1-1 inför (lite) publik på läktarna för första gången på över ett år.

Äntligen var det åter publik på läktarna, och även om det var i liten skala så gjorde de sig under matchen hörde genom sånger. Som man har saknat det! Den första halvleken var däremot en rätt trist historia där ÖIS inte alls kom upp i nivå. Sällskapet lyckades inte alls spela sitt bollinnehavsrika spel. Framförallt saknades tyngd framåt där ÖIS gång på gång misslyckades att skapa något av värde. Helt orättvist var det därför inte att Västerås var laget som gjorde det första målet. Målet kom till på straff i den 25:e minuten då Gustaf Lagerbielke sköt till höger samtidigt som Fredrik Andersson kastade sig åt andra hållet.

Den andra halvleken var bra mycket bättre från ÖIS sida. Främst efter det att Aílton i den 54:e minuten bytts in. Anfallen gjordes med mycket mer fart och med fler löpningar som öppnade upp VSKs försvar. Ajdin Zeljkovic var den spelare som kom till flest chanser. Särskilt nära mål var han när han mötte Herman Sjögrells frispark med en volley, vilken Anton Fagerström i VSK-kassen räddade snyggt.

De sista 20 minuterna fick ÖIS spela med en man mer då efter att Filip Almström Tähti blivit tunnlad, dragit ner Sjögrell (som stod för tunneln) och därefter tilldelats sitt andra gula. 5 minuter senare kom kvitteringen. Zeljkovic rann igenom och fick in bollen mellan Fagerströms ben från dålig vinkel, 1-1.

Efter kvitteringen dröjde det något innan ÖIS fick till en rejäl forcering. VSK fick lite mer kontroll över sitt spel och lyckades även dem få till ett par chanser. Närmast var William Videhult som kom helt ren och Fredrik Andersson stod för en riktigt svettig räddning. ÖIS var också nära att få in ett vinstmål, främst genom redan nämnda Zeljkovic, men det ville sig inte riktigt. Matchen slutade därav lika.

Nästa match spelas om en vecka borta mot Falkenbergs FF, kl 15:00.

Denna hemsidan använder sig av cookies för att förbättra upplevelsen för våra användare. När du är inne på oisfotboll.se godkänner du således vår policy kring användande av cookies.