Seger i vårens sista drabbning

En bländande första halvlek lade grunden för en rödblå seger i Borlänge.

ÖIS fick allt att stämma från start på Domnarvsvallen och efter 13 minuter kunde Anton Andreasson hitta Ajdin Zeljkovic i en omställning. Yttern drog sig inåt, passerade en försvarare och placerade in bollen vid första stolpen bakom Engdahl i Bragemålet. Smakstart!

Hemmalaget hade väldigt svårt att hänga med de rödblå inledningsvis och bara några minuter senare var det dags igen. Den här gången var det Herman Sjögrell som stack in en boll i djupet som Ajdin tog med sig i fart och behärskat placerade in i hemmamålet. 0-2!

ÖIS fortsatte efter den starka inledningen att trycka på och ett tredje mål hängde länge i luften. I minut 34 kom det också, denna gång var det Herman Sjögrell som ur förhållandevis snäv vinkel lyfte in en frispark. Domaren blåste av och lät honom slå om den. Då ändrade Sjögrell sig och istället för en lyftning dunkade han in bollen stenhårt i nättaket invid den första stolpen. En riktig pärla från ynglingen och ÖIS kunde gå till pausvila med en betryggande ledning, tre mål mot noll.

I den andra halvleken kom Brage ut mycket piggare och tryckte länge på för en reducering. Men var det inte en ÖIS-försvarare i vägen var det Fredrik Andersson som gjorde fantomräddningar. Efter ett rött kort på Arvid Brorsson fick Brage dock än mer tryck och tillslut fick man med sig en straff efter en handssituation där Haglind Sangré var den olycklige.

Leonard Pllana placerade säkert in straffen men närmre än så kom inte dalmasarna och ÖIS kunde med detta bärga sin andra trea för våren. Nu går laget på välbehövlig ledighet och nästa match spelas mot Vasalund 19 juli på Gamla Ullevi.

Glad sommar, kära ÖIS:are!

Denna hemsidan använder sig av cookies för att förbättra upplevelsen för våra användare. När du är inne på oisfotboll.se godkänner du således vår policy kring användande av cookies.