Elias Gustafson klar för ÖIS

Den 23-årige wingbacken Elias Gustafson ansluter till ÖIS Fotboll från att ha spenderat de senaste säsongerna i Jönköpings Södra IF.

Elias inledde sin karriär i Fässbergs IF där han gjorde sin seniordebut i Division 3 2014. Efter en kort sejour i BK Häckens akademi hamnade han 2017 i Lindome GIF under Dane Ivarssons ledning där han gjorde stor succé. Så stor att han genererade stort intresse hos ett antal elitklubbar.

Tillslut hamnade han, sommaren 2019, i Jönköpings Södra IF där han under tränare Andreas Brännströms ledning blev ordinarie som wingback. En plats han sedan inte släppte ifrån sig. Säsongen 2020 spelade han 29 matcher när laget tog sig hela vägen till allsvenskt kvalspel mot Kalmar FF.

Under våren 2021 har det blivit en match från start och fyra inhopp hos smålänningarna för Gustafson som nu väljer att flytta hem till Göteborg och ÖIS där hans far Patrik Gustafson spelade under början av 90-talet.

Kontraktet är skrivet på 2,5 år och Elias går in i träning direkt när laget startar upp på måndag.

Igor Krulj, sportchef ÖIS Fotboll:

– Kul att ha Elias här. Han är en spelare som på väldigt många sätt passar bra in hos oss. Vi vill bygga med lokala förmågor och där passar Elias perfekt, men också att han kommer från ett topplag i Superettan som varit lika oss i sin filosofi. Att han jobbat med Dane och Johan tidigare är givetvis även det ett plus. Därför förväntar vi oss en relativt kort acklimatiseringsperiod för Elias.

Elias Gustafson:

– Det känns väldigt bra! Jag är är ju från Göteborg och Johan och Dane är ju gamla kompanjoner som vill bedriva en fotboll jag trivs väldigt bra med att spela. Dessutom är ju ÖIS en förening jag följt genom åren. Jag var ju faktiskt medlem i Balders Hage i början av 2000-talet så detta känns helt rätt!

Varmt välkommen till ÖIS Fotboll Elias Gustafson!

Denna hemsidan använder sig av cookies för att förbättra upplevelsen för våra användare. När du är inne på oisfotboll.se godkänner du således vår policy kring användande av cookies.