ÖIS lånar Peru Ruiz från Real Sociedad

ÖIS Fotboll har idag kommit överens med Real Sociedad om ett lån av Anfallaren Peru Ruiz. Lånet sträcker sig säsongen ut.

Peru Ruiz har spenderat den senaste tiden på lån i Tolosa CF i Tercera Division, den spanska fjärdeligan, där blev det under den gångna säsongen fem mål när laget tog en tredjeplats. Peru har fått sin fotbollsfostran i Real Sociedad och tagit kliven genom föreningens ungdomslag.

Peru var på ÖIS-gården redan före uppehållet och bekantade sig med föreningen. Nu har han alltså återvänt och har nu skrivit på ett låneavtal som sträcker sig 2021 ut.

20-åriga Peru Ruiz gjorde sitt första pass som ÖIS-spelare redan under måndagsförmiddagen.

Igor Krulj, sportchef:

– Givetvis väldigt roligt att för första gången ha en spelare på plats här som fostrats i Real Sociedad. Peru är en anfallare med bra storlek som både kan spela felvänd och gå i djupled. En ung och välskolad anfallare som även bidrar med ett stenhårt jobb varje dag på träningsplanen såväl som i match. Vi tror, med tanke på den fina utbildning han har i ryggen att han ska kunna anpassa sig väl till vårt sätt att spela.

Peru Ruiz

– Det känns väldigt bra att vara här! Jag hoppas att jag kan bidra till laget med mål och ett hårt arbete. Jag skulle beskriva mig själv som en orädd och hårt arbetande anfallare.

Det har känts väldigt bra under tiden jag varit här även om det är annorlunda mot Spanien. Jag ser mycket fram emot detta!

Vi säger varmt välkommen till ÖIS till Peru Ruiz!

Denna hemsidan använder sig av cookies för att förbättra upplevelsen för våra användare. När du är inne på oisfotboll.se godkänner du således vår policy kring användande av cookies.