William Svensson skriver A-lagskontrakt

ÖIS Fotboll och William Svensson har idag kommit överens om ett nytt avtal. Avtalet sträcker sig över säsongen 2023.

William som är född 2002 kom till ÖIS akademi från Partille IF inför säsongen 2019. Han kom initialt till P17 och flyttades sedan upp i P19-truppen. Sedan i våras har han tränat med A-laget. Utöver spel i ett antal träningsmatcher har han även hunnit med åtta inhopp i Superettan hittills.

William är ursprungligen central mittfältare men har under våren även spelat längre fram i planen.

Nu har ÖIS Fotboll och 18-årige William kommit överens om ett kontrakt som sträcker sig över 2023.

William Svensson:

– Det är roligt, det har känts bra när jag tränat med A-laget under våren och det är skönt att få det bevisat att jag håller. Spel med A-laget har ju varit målet sedan jag kom hit. Jag är ÖIS:are sedan födseln, så det har känts coolt att spela på Gamla Ullevi. Speciellt nu när det får komma publik, det är en väldigt fin känsla.

Igor Krulj, sportchef:

– Väldigt roligt att William nu tar klivet upp i A-laget permanent. Han har ju redan hunnit visa upp sig lite med sina inhopp under våren och gjort det bra. Han är mogen i sitt spel trots sin unga ålder men det finns fortfarande sidor i hans spel vi hoppas att vi kan utveckla under de kommande åren. Han blir bättre hela tiden och det ska bli väldigt roligt att följa hans utveckling de kommande åren.

Denna hemsidan använder sig av cookies för att förbättra upplevelsen för våra användare. När du är inne på oisfotboll.se godkänner du således vår policy kring användande av cookies.