PRESSMEDDELANDE: Nytt avtal gällande årets två derbyn

ÖIS Fotboll och GAIS har idag kommit till en överenskommelse gällande årets två derbymatcher.

Sedan ett antal år tillbaka har ÖIS och GAIS haft ett avtal kring derbynas intäktsfördelning. Detta har inneburit att respektive lag sålt biljetter till sina sektioner och fått intäkterna för dessa. Det har också inneburit att hemmalaget stått för samtliga kostnader i sin hemmamatch.

Idag har en ny överenskommelse signerats. Den innebär fortsatt en fördelning där båda lag tjänar pengar på båda matcherna, upplägget ser dock lite annorlunda ut än tidigare.

Det nya avtalet gör att lagen delar rakt av på samtliga kostnader samt intäkter vid båda matcherna. Ett skäl till att man nått denna lösning det rådande läget där restriktioner ändras och det är svårt att förutse hur publikkapaciteten kommer se ut på respektive match. 

Ullevi Stadium värd för det första derbyt

Vi kan idag också berätta att derbyt som spelas 3 augusti 19.00 spelas på Ullevi Stadium. Detta för att så många som möjligt ska kunna se matchen på plats trots rådande restriktioner. 

Lagens supportrar kommer placeras på varsin sida av arenan men som tidigare nämts så delas såväl intäkter som kostnader lika i matchen. 

Årskortsinnehavare går som vanligt in gratis på sitt lags hemmamatch.

Ambitionen i dagsläget är att lösbiljetter samt bokning för årskortsinnehavare släpps under kommande vecka.

Vid frågor, kontakta:

Niklas Allbäck. Klubbchef ÖIS Fotboll

Magnus Sköldmark, Klubbchef GAIS

Denna hemsidan använder sig av cookies för att förbättra upplevelsen för våra användare. När du är inne på oisfotboll.se godkänner du således vår policy kring användande av cookies.