Årets Dawitmatch spelas mot AFC Eskilstuna 24 september

23 september 2001 fängslades Dawit Isaak, om några veckor har det gått 20 år.

Detta dystra faktum kommer gör att vi inom ÖIS Fotboll i år kommer att uppmärksamma den årliga Dawitmatchen lite extra.

Dawitmatchen innefaller varje år i den hemmamatch som är närmst 23 september. I år blir det matchen mot AFC Eskilstuna på hemmaplan fredagen 24 september.

Felix Jonsson, media och kommunikationsansvarig ÖIS Fotboll:

– Uppmärksammandet av Dawit Isaaks sak är väldigt viktig för oss. Nyligen har Dawits bror Isso varit hos oss och föreläst för såväl herr som damlag. Nu när vi närmar oss Dawitmatchen kommer vi givetvis lägga lite extra jobb på att uppmärksamma frågan i årets kampanj trycka på hur lång tid 20 år faktiskt är. Förhoppningsvis är det många ÖIS:are som vill ta sig till Gamla Ullevi den 24 september för en match där vi spelar för mer än bara poäng.

ÖIS har länge uppmärksammat Dawit Isaaks situation, bland annat genom regelbundna inlägg i sociala medier och den årliga Dawitmatchen. En drivande person i ÖIS arbete med frågan är Björn Nilsson som under förra veckan valdes in i styrelsen för Stödkommitén för Dawit Isaak. Läs mer om det här.

Vill du veta mer om Dawit Isaak och hans situation? Besök freedawit.com

Denna hemsidan använder sig av cookies för att förbättra upplevelsen för våra användare. När du är inne på oisfotboll.se godkänner du således vår policy kring användande av cookies.