Klassmål när ÖIS vann och Agne hyllades

Andra raka segern och fortsatt fint spel, smeknamnet “Lirarnas Lag” speglar numera av sig på plan igen. Det var då inte igår det var så.

Akropolis hade en stolpträff 2 minuter in i matchen, men efter det var halvleken ÖIS. Laget förde spelet och vann snabbt åter bollen vid bolltapp, tryckte ner ett Akropolis som fick inställa sig på att kontra. Nära mål var det flera gånger om, men antingen så stod målvakt Oresti Menka i vägen eller så var det någon försvarare som räddade vid mållinjen.

Ju längre halvleken gick utan att ÖIS fick in bollen desto tempofattigare blev spelet. Något bortalaget kunde ta vara på. De kunde ta sig högre upp i banan och vinna allt mer boll. I den 41:a minuten gav det utdelning och Christian Rubio kunde placera in 0-1 efter ett lite slarvigt försvarsspel.

Den temposvaga avslutning av första halvlek var ett minne blott i inledningen på andra. ÖIS drog igång direkt och 10 minuter in kom kvitteringen. Azulay slog bollen längs högerkanten, Gustafsson släppte den mellan benen för Paulson i djupet som slog bollen snett inåt bakåt till Dahlqvist som sköt bollen upp i nättaket. Skönt, viktigt och vackert.

Kort därpå, i den 64:e minuten, var vändningen ett faktum. Paulson drev in från högerkanten och hittade Nohlgren i mitten som klackade vidare bollen till Gustafsson. Ytterbacken drog till direkt med vänsterfoten och prickade med en fin båge bortre krysset.

Ungefär 2 minuter senare kom matchens sista mål. Det var ett självmål, men det hade inte blivit av utan en Peru Ruiz som stångade sig fram genom och förbi Akropolis försvar och målvakt.

Vinsten innebär att ÖIS iallafall har lite andrum nedåt och ett kvitto att laget är på rätt väg. Spelet har de senaste månaderna sett bra ut, så det är skönt att det nu börjar generera poäng också. Nästa match spelas borta på Finnvedsvallen mot Värnamo den 20 september.

Denna hemsidan använder sig av cookies för att förbättra upplevelsen för våra användare. När du är inne på oisfotboll.se godkänner du således vår policy kring användande av cookies.