Kryss i en svängig match på Gamla Ullevi

ÖIS och AFC delade på poängen på Gamla Ullevi, detta efter en chansrik och oviss historia hela vägen in till slutsignal.

Matchen började på sämsta tänkbara vis för Sällskapet när ett missförstånd mellan Fredrik Andersson och mittbackarna gjorde att en kort igångsättning hamnade mitt i knäet på André Alsanati i bortalaget. Alsanati skapade sig kvickt en liten yta utanför straffområdet och kunde kontrollerat placera in bollen bakom Fredrik Andersson.

Tungt för ÖIS som dock inte tappade fart efter målet utan pumpade på för ett kvitteringsmål och det var nära både en och två gånger. Cooper-Love stormade fram mot ett lågt inspel, Anton Andreasson kom fri, hörnor var nära att resultera men bollen ville inte in och ÖIS gick till pausvila i underläge, noll mål mot ett.

I den andra halvleken tog man vid där man avslutade första och fortsatte skapa lägen men hade svårt att få in bollen.

I minut 66 kom dock kvitteringen. På en frispark dundrade Ajdin Zeljkovic in 1-1 bredvid muren och bredvid Wicks i AFC-målet.

Glädjen blev dock inte speciellt långvarig. I minut 78 fick AFC fart i en kontring och matchens första målskytt Alsanati kunde frispela Marwan Baze som tryckte in 1-2 bakom Andersson. Men inte heller AFC:s glädje skulle bli långvarig för i minut 89 snappade Ajdin Zeljkovic upp en svag rensning och kunde trycka in kvitteringen till 2-2.

ÖIS tryckte på för ett segermål men kom inte närmre än en bra nick från Ajdin Zeljkovic i den 97:e minuten som Wicks klarade.

En poäng till Sällskapet är vad vi tar med oss när vi nu laddar för derby på onsdag.

Denna hemsidan använder sig av cookies för att förbättra upplevelsen för våra användare. När du är inne på oisfotboll.se godkänner du således vår policy kring användande av cookies.