Oavgjort mot meriterat IF Elfsborg i U21 Allsvenskan

Under tisdagen åkte ÖIS U21 till Borås för möte med IF Elfsborg.

ÖIS inledde matchen bäst mot ett välmeriterat IF Elfsborg som mönstrade flertalet spelare som vanligtvis är bofasta i föreningens representationslag. Redan efter tre minuter kunde ÖIS via David Björnsson pricka in 1-0. Målet kom till efter att Hugo Hedén, till vardags i Lindome GIF som för dagen provspelade med laget, drev upp bollen från sin mittbacksposition. När han drog med sig sin försvarare ner mot hörnflaggan uppstod en lucka innanför där Björnsson smög in och fick bollen perfekt av Hedén, avslutet var det heller inget fel på. En sträckt vrist i krysset lämnade hemmalagets målvakt chanslös. En fin start.

Resten av halvleken var jämn och tillslut skulle det också visa sig på resultattavlan, strax före paus kom Jeppe Okkels loss från sin bevakning när hemmalaget ställde om och kunde säkert rulla in kvitteringen bakom Wallinder.

1-1 i paus fick ses som ganska rättvist även om ÖIS haft aningen mer boll hade motståndarna hotat i sina omställningar.

Den andra halvleken var det hemmalagets som började starkast och i minut 55 kunde man också ta ledningen genom Noah Söderberg som utnyttjade en omställning och kunde ge sitt lag ledningen.

ÖIS jobbade sig dock tillbaka in i matchen och fick tillslut utdelning. I en spelvändning kom Alexander Larsson runt på vänstersidan och hittade in med ett inlägg till Max Seldén. P19-anfallaren kom perfekt i sin löpning och smet emellan två försvarare där han på volley kunde dundra in kvitteringen.

2-2 var ett resultat som stod sig matchen ut. En väl genomförd match av ett ungt sällskap mot meriterat motstånd.

Denna hemsidan använder sig av cookies för att förbättra upplevelsen för våra användare. När du är inne på oisfotboll.se godkänner du således vår policy kring användande av cookies.