Lika efter första kvalderbyt

Under måndagkvällen spelades det första av två kvalderbyn mellan ÖIS och IFK Göteborg. En match som slutade 4-4 efter en dramatisk avslutning.

ÖIS fick en pangstart när man redan efter en minut tog ledningen genom Moa Glans. Anfallaren drog till direkt när hon fick bollen utanför straffområdet och bortalagets målvakt kunde inte hålla skottet i regnet och fick se på när bollen snöpligt trillade in i nät.

Tio minuter senare var det dags igen när Sofia Palmqvist slog in en hörna som curlade sig in vid bortre stolpen. 2-0 var ett faktum och även om bortalaget hade mer boll var ÖIS vassare när lägena dök upp och tyngre i båda straffområdena.

Bortalaget fick dock chansen att reducera efter 20 minuter då man tilldömdes en straff, straffen sköts till vänster men Johanna Jostedal i ÖIS-målet var med på noterna och gjorde en finfin räddningen och ställningen var fortsatt 2-0 till Sällskapet.

Reduceringen skulle dock komma. I den 29:e minuten fick gästernas Isabella Svanström till en drömträff på halvvolley och 2-1 var ett faktum. Ett resultat som stod sig in i pausvilan.

Till den andra halvlek kom ÖIS ut som det bättre laget och i matchminut 53 kunde Julia Strahl nicka in en hörna i mål och strax därefter utökade Mikaela Uthas till 4-1 på frispark.

Allt kändes säkert fram till minut 85 då bortalaget kom upp i en kontring och kunde göra 4-2 och bara minuten efter återigen komma runt på högersidan och lyfta in 4-3.

Men det tog inte stopp där utan i matchens sista minut fick IFK Göteborg en frispark som man lyfte in mot mål. Johanna Jostedal styrde bollen upp i luften och fångade den igen innan den nickades ur hennes händer och in i mål. Vilda protester från ÖIS-spelarna men domaren dömde mål och matchen slutade 4-4.

Sur avslutning men vi kan inte göra annat än att ladda om till 3 november då det andra mötet lagen emellan spelas.

Även detta på Valhalla IP.

Vi ses då.

Denna hemsidan använder sig av cookies för att förbättra upplevelsen för våra användare. När du är inne på oisfotboll.se godkänner du således vår policy kring användande av cookies.