ÖIS vände och vann på Gamla Ullevi

Ja, ni läste rätt. ÖIS gav inte upp den här gången heller!

ÖIS inledde vanan trogen med en spelmässigt imponerande första halvlek. Utdelningen kunde dock kommit tidigare men det dröjde tills minut 30 innan Hampus Dahlqvist kontrollerat kunde stöta in ledningsmålet. Upprinnelsen till målet bestod av att Daniel Paulson fick bollen ute till vänster med en kontrollerad passning hittade in snett bakåt till en framstormande Hampus Dahlqvist som med en bredsida stötte in bollen vid stolproten.

Ledningen stod sig in i paus och kunde nog varit större med lite mer skärpa från de rödblå.

Den andra halvleken inleddes väl av hemmalaget och Elias Gustafson var centimeter ifrån att smeka in 2-0 tidigt, bollen gick dock strax utanför virket. Istället var det Landskrona som några minuter senare kunde rinna igenom, Johan Rapp friställdes och fick mycket gräs att springa på. Väl framme vid Fredrik Andersson försökte han lyfta bollen över den utrusande Skene-sonen men Andersson fick upp en hand och räddade. Det hjälpte dock föga då Landskronaspelare tog hand om returen och Oskar Petersson gjorde inget misstag när han skulle dunka in bollen från kort distans.

En olycka kommer som bekant sällan ensam och strax därefter gav Linus Olsson de svartvita ledningen när han fick ett friläge. Ingen kavalkad av målchanser för bortalaget men lite för bra hade chanserna allt varit när de väl dök upp.

Underläget gav dock ÖIS viss energi och hemmalaget tog sig tillbaka in i matchen. Det hjälpte dessutom till att bortalaget med en kvart kvar av matchen drog på sig ett rött kort och fick avsluta matchen med en man mindre efter Philip Anderssons gått in för hårt i en satsning mot Ajdin Zeljkovic.

Strax därefter kom också kvitteringen när Anton Lans med ett svepande inlägg träffade Aílton Almeidas panna. Kvitterat i matchen och vilt firande på Östra Stå. Men det räckte inte där. Tre minuter senare fick Anton Lans bollen i ett liknande läge och lyfte in ett inlägg likt det förra. Den här gången träffade de ingen brasse utan en boråsare. Anton Andreasson smet in bakom sin bevakare och kunde styra bollen i nät.

Nästa match spelas 20 november, då spelar Hannes Sahlin sin sista hemmamatch i den rödblå tröjan. Det vill ni inte missa!

Denna hemsidan använder sig av cookies för att förbättra upplevelsen för våra användare. När du är inne på oisfotboll.se godkänner du således vår policy kring användande av cookies.