Olle Johansson belönas med A-lagskontrakt

Efter att ha varit permanent uppflyttad i träning en tid belönas nu Olle Johansson med ett A-lagskontrakt med föreningens herrlag.

Olle kommer ursprungligen från Skene IF och kom till ÖIS akademi 2018. Därigenom har han tagit sig hela vägen upp och är från säsongen 2022 på riktigt en del av föreningens representationslag på herrsidan.

Olle är en offensiv spelare som använts som såväl central anfallare som i ytterpositioner under sin tid i ÖIS. Under året har han stått för framstående insatser i såväl P19 som U21-laget och har imponerat på ledningen kring herrlaget på en nivå som gör att han nu belönas med ett avtal.

Kontraktet gäller från 1 januari 2022 och sträcker sig över säsongen 2024.

Olle är den tredje spelaren född 2002 som lyfts upp i A-truppen. Före honom har Aydarus Abukar och William Svensson fått chansen och under året debuterat i Superettan.

Igor Krulj:

– Olles egenskaper fungerar väldigt bra med det sättet vi vill spela fotboll på och vi tror att han på sikt kan bli en viktig spelare för oss. Det är givetvis glädjande att kunna lyfta upp ytterligare en spelare ur vår akademi som fortsätter fostra bra fotbollsspelare.

Olle Johansson:

– Det känns väldigt skönt, det är ett mål jag har haft länge, sedan jag kom till föreningen sommaren 2018, så tre och ett halvt år ungefär.

Vad tänker du om nästa säsong?

Vad gäller laget så ska vi slåss om en allsvensk plats. För min egen del vill jag bara utvecklas så mycket som möjligt, träna på hårt och få så mycket speltid som möjligt.

Välkommen upp Olle!