Målvakten Sixten Mohlin ansluter till ÖIS Fotboll

ÖIS Fotboll har idag genomfört den första övergången till herrlaget för vintern.

Målvakten Sixten Mohlin ansluter till föreningen. Han var närmast i Östersunds FK och har signerat ett kontrakt som sträcker sig över säsongen 2024.

Sixten blev känd för en bredare fotbollspublik redan som 17:åring då han vaktade målet för det svenska lag som 2013 tog brons i P17-VM. En stor framgång för svensk ungdomsfotboll och ett lag med flertalet spelare som sedan tog sig till elitfotbollen. För Sixtens del är det dock inte det den blågula tröjan som gäller i landslagssammanhang då han under det gångna året istället valde att representera sin mors hemland Kap Verde på landslagsnivå.

Sixten är ursprungligen från Kristianstad och har fostrats i Malmö FF:s akademi. De himmelsblå tillhörde han till säsongen 2018 men var därifrån utlånad till Västerås, Kristianstad FC samt Dalkurd FF. Totalt innehar Sixten 33 matcher i landets två högsta serier. Den gångna säsongen startade han sju matcher för Östersunds FK.

Sixten Mohlin:

– Det känns bra. Jag har hört mycket gott om tränarna och föreningen och jag tycker att man spelar en attraktiv fotboll som är väldigt lockande. Sedan att man visade intresse tidigt var uppskattat från mitt håll.

Jag skulle beskriva mig själv som atletisk, reaktionssnabb och spelskicklig. Spelet med fötterna är väl också en sida som jag tycker är en styrka.

Igor Krulj:

– Väldigt kul att ha gjort klart med Sixten. Han är en målvakt som passar vårt sätt att spela på ett väldigt bra sätt med sina egenskaper såväl i målet som med fötterna. Dessutom har han trots sin unga ålder samlat på sig rutin från spel på en hög nivå.

FAKTA: Sixten Mohlin

Fullständigt namn: Sixten Joaquim Mohlin
Född: 17 januari 1996, Rotterdam, Nederländerna
Tidigare föreningar: Åhus HBK, Kristianstads FC, Malmö FF, Västerås SK, Dalkurd FF, Östersunds FK
Position: Målvakt