ÖIS damlag välkomnar tre nya spelare

Som en del av ÖIS satsning på damlaget är tre första förstärkningar inför säsongen 2022 klara och Sällskapet välkomnar Frida Bremer, Emma Berthold, och Julia Johansson.

Alla tre spelarna kommer närmast från Göteborgs DFF som spelar i Division 1 Mellersta Götaland. GDFF landade förra säsongen på en fjärdeplats och alla tre var tongivande spelare.

Den första spelaren att presenteras är Frida Bremer som tidigare tidigare förutom GDFF har representerat bland annat småländska Nässjö FF samt Smedby AIS från Östergötland.

Frida Bremer:

– Jag spelar offensiv innermittfältare eller forward och mina största styrkor är min teknik och min spelförståelse. 

Emma Berthold har förutom GDFF spelat i Levene/Skogslunds IF, Vara SK.

Emma Berthold:

– Jag är en löpstark innermittfältare som är bra på att vinna och fördela bollen.

Sist ut är Julia Johansson som ursprungligen kommer från skånska Dösjöbro IF där hon var en av de tongivande spelarna när laget vann division 1. Hon anlände inför säsongen 2020 till GDFF och har tillhört föreningen sedan dess. Nu är hon dock klar för Sällskapet som precis tagit steget upp i Division 2.

Julia Johansson:

– Jag skulle beskriva mig som en passningssäker innermittfältare, en pådrivare som höjer mina medspelare.

Vad ser ni fram emot nästa säsong? 

– Vi ser fram emot ett roligt år med ÖIS som är under uppbyggnad och tycker att satsningen känns väldigt spännande. Vi hoppas att ÖIS resa genom seriesystemet ska gå så smidigt som möjligt och det är det vi kommer jobba för. Det känns väldigt kul att vara här, att vi är tre spelare från samma lag är såklart extra roligt. Jag tror att nästa säsong kan bli riktigt bra och ÖIS satsning känns spännande. 

Vi välkomnar Frida, Emma och Julia till ÖIS! Den 15 januari 2022 kan ni se både dam- och herrlaget premiärträna på ÖIS-gården.

Är du också intresserad av att spela för ÖIS damlag, kontakta Andreas Karlsson på andreas.karlsson@oisfotboll.se

Träningsmatcher för damerna tillkommer längre fram.