Nicklas Bärkroth klar för ÖIS Fotboll

ÖIS kan idag meddela att Nicklas Bärkroth ansluter till Lirarnas Lag!

Nicklas kommer närmast från Djurgårdens IF där han under förra säsongen startade 17 matcher och gjorde åtta poäng i laget som landade på en tredjeplats i Allsvenskan. Han har tillhört Djurgårdens IF under 3,5 säsonger och har under denna tid hunnit med både SM-guld och europaspel med Stockholmsklubben.

Nicklas som är son till ÖIS gamle ytterback Robert Bengtsson Bärkroth ansluter nu alltså till pappas gamla lag.

Karriären startade i Mölndalsklubben Balltorps FF innan flytten gick till IFK Göteborg där han debuterade i Allsvenskan redan som 15-åring. Förutom IFK Göteborg har han representerat IFK Norrköping och IF Brommapojkarna i Sverige. Han har under flera år varit en tongivande spelare i landets högsta liga och vunnit SM-guld två gånger. När han nu flyttar hem gör han det med en av sina poängmässigt starkaste säsonger i ryggen med fyra mål och fyra assist under 2021.

I 30-årige Nicklas Bärkroth får ÖIS en offensiv spelare som kan användas i olika roller. Nicklas är en spelare som kombinerar explosivitet med ett bra spelsinne och kommer bli en tillgång för ÖIS både på kort och lång sikt. 

Kontraktet parterna emellan är skrivet på två år med option på ytterligare ett år.

Igor Krulj, sportchef:

– Det känns väldigt bra att ha Nicklas här hos oss. Vi har haft kontakt en längre tid och det känns kul att kunna presentera honom som ÖIS-spelare. Med Nicklas får vi in en rutinerad spelare som vi vet kan göra skillnad för oss offensivt men som också bidrar till laget genom sitt sätt att vara.

Nicklas Bärkroth:

– Det känns fantastiskt bra, jättekul att vara här. Det finns flera anledningar till att det blev ÖIS, jag känner ju Dane sedan tidigare och vet att han och teamet står för en fotboll som tilltalar mig väldigt mycket. Vi hade ett snack för några veckor sedan uppe i Stockholm och jag fick väldigt bra känsla för allt och sedan att komma hem till Göteborg efter 10 år på andra orter känns fantastiskt kul. Roligt att det är ÖIS som jag har en relation till sedan tidigare. Pappa spelade ju här och jag var en hel del här på ÖIS-gården när jag var liten. Det känns skönt att vara på hemmaplan igen!

Vi säger varmt välkommen till ÖIS, Nicklas Bärkroth!

Nicklas Bärkroth ansluter till ÖIS Fotboll på ett avtal som sträcker sig över säsongen 2024 med option på ytterligare ett år.
Köp årskort och var med Lirarnas Lag hela 2022.