Superettapremiären 2022 spelas på Bravida Arena

ÖIS tvingas tyvärr flytta hemmapremiären för herrlaget till Bravida Arena. Något som står klart efter möten mellan GotEvent och Gamla Ullevis ordinarie hyresgäster. 

Beskedet vi fått är att enbart en av arenans tre ordinarie hyresgäster kommer att få möjlighet att spela sin hemmapremiär på Gamla Ullevi denna säsong. Detta med hänvisning till att gräsplanen inte anses redo för tre matcher på kort tid.

Det är enligt oss beklagligt att en kommunal aktör som GotEvent gör så tydlig skillnad på sina hyresgäster som hyresvärden i detta fall gör när man enbart låter ett av lagen spela sin hemmapremiär på Gamla Ullevi. 

Hemmapremiären är för oss årets, kanske, största evenemang. Speciellt ett år då vi inte längre har Originalderbyt på schemat och är i stort behov av att på allvar jobba med att få tillbaka folk till Gamla Ullevi efter säsonger av restriktioner. Att vi nu ges klart sämre förutsättningar att genomföra detta som vi vill är ett slag mot föreningen. 

ÖIS Fotboll har all respekt för att det är ett krävande och svårt arbete att hålla en naturgräsplan i speldugligt skick med den påfrestning Gamla Ullevis matta utsätts för årligen. Att vi ytterligare ett år tvingas flytta hemmapremiären är inte hållbart för vårt arbete med evenemang.

Att hyresgästerna på arenan dessutom ges olika förutsättningar är enligt vårt sätt att se på det inte förenligt med hur ett kommunalt bolag bör agera. Det borde ligga i GotEvents intresse att ge samtliga elitföreningar bästa möjliga förutsättningar. Med det besked vi fått från GotEvent i detta fall anser vi inte att man gör det utan tydligt gör skillnad på sina hyresgäster.

Med detta sagt kommer ÖIS Fotboll givetvis arbeta för att göra evenemanget i premiären mot Halmstad BK på Bravida Arena så bra som möjligt under rådande förutsättningar. Vi har också goda förhoppningar om att vi tillsammans med GotEvent kan hitta en mer långsiktig lösning på problematiken som gör att vi tillsammans kan stärka våra evenemang.

// ÖIS Fotboll

Denna hemsidan använder sig av cookies för att förbättra upplevelsen för våra användare. När du är inne på oisfotboll.se godkänner du således vår policy kring användande av cookies.