ÖIS Fotboll genomför skifte i tränarstaben för herrlaget

ÖIS Fotboll har idag kommit överens med Dane Ivarsson att avsluta dennes anställning som huvudtränare för ÖIS Fotbolls herrlag. Ny huvudtränare för ÖIS Fotboll är Brynjar Gunnarsson.

Dane Ivarsson anställdes av ÖIS Fotboll inför säsongen 2021 som huvudtränare för herrlaget. Hans anställning avslutas nu. 

Anledningen är de sportsliga resultaten under inledningen av Superettan 2022.

I samband med detta har även lagets assisterande tränare Johan Mattsson valt att avsluta sin anställning hos ÖIS Fotboll.

Fredrik Björk, styrelseledamot ÖIS Fotboll:

– Vi känner att vi måste göra ett skifte på posten som huvudtränare för att nå bättre sportsliga resultat än vi nått under inledningen av Superettan 2022. Vi gör detta för att på ett bättre sätt ta oss an de kommande matcherna och vända trenden.

Att landa i ett beslut som detta är aldrig kul, Dane har varit en uppskattad medarbetare och gjort bra saker för föreningen, men för att nå önskade resultat här och nu väljer vi att göra detta skifte.

ÖIS vill rikta ett stort tack till både Dane och Johan för deras engagemang och hårda arbete för föreningen under den här perioden.

Brynjar Gunnarsson tar över

I rollen som huvudtränare kliver nu Brynjar Gunnarsson in. För er som följde ÖIS kring millennieskiftet är namnet bekant. Islänningen gjorde en säsong som spelare i Sällskapet 1999 innan hans karriär gick vidare till England och en lång period som Premier Leaguespelare.

Hans tränarkarriär inleddes när han som spelare i engelska Reading FC tog över U21-laget 2011.Sedan 2013 har han verkat som tränare på Island, först i Stjarnan FC där han först tillhörde ungdomsfotbollen och sedan staben kring herrlaget.

Närmast kommer Brynjar från huvudtränaruppdraget i HK Kópavogur.

Brynjar leder laget med start under måndagens träning. Intervju kommer inom de närmaste dagarna.

Denna hemsidan använder sig av cookies för att förbättra upplevelsen för våra användare. När du är inne på oisfotboll.se godkänner du således vår policy kring användande av cookies.