Viktor Lundberg klar för ÖIS

ÖIS är överens med Helsingborgs IF om en övergång för den offensive spelaren Viktor Lundberg.

Viktor kommer närmast från allsvenska Helsingborgs IF och var en del av den HIF-trupp som under förra säsongen tog klivet upp i Allsvenskan. Viktor bidrog bland annat genom att göra två mål på Olympia när ÖIS var där på besök.

31:årige Lundberg kommer ursprungligen från Solna och är fostrad i AIK där han fick sitt genombrott och  gjorde ett antal säsonger innan han efter säsongen 2013 lämnade för danska Randers. I Danmark spenderade fyra framgångsrika säsonger med säsongen 15/16 som sin bästa då det blev åtta mål och fyra assist i danska högstaligan.

Efter en kort sejour i Portugal och SC Maritimo blev Lundberg 2018 klar för BK Häcken. Han spenderade fyra år på Hisingen innan han förra året anslöt till Helsingborgs IF.

Nu blir det den vackraste av rödblå nyanser för den rutinerade Lundberg som kan användas såväl som central forward som offensiv mittfältare. Lundberg har skrivit ett kontrakt som sträcker sig över två år, till sommaren 2024.

Viktor Lundberg är spelklar till tisdagens match mot Västerås SK på Gamla Ullevi.

Brynjar Gunnarsson: 

I Viktor Lundberg får vi in en forward som även kan spela både längst fram och som 10:a. Han är bra i sitt passningsspel och har en fin blick för spelet och kommer bidra med poäng både i form av assist och mål.Han kommer dessutom in med en erfarenhet från Allsvenskan och spel utomlands som kommer vara viktig för vår grupp. 

Viktor Lundberg:

Det skönt att komma till en anrik klubb jag ser väldigt mycket fram emot att kunna göra ett bra avslut på årets superetta. Jag har tittat lite på laget och känner att jag har ganska bra koll, ÖIS är ett lag som spelar fin fotboll och jag hoppas kunna bidra till det. Jag vill bidra som mest i sista tredjedelen och se till att vi kan skapa mer där. Både genom assist och mål.

Varmt välkommen till ÖIS Viktor Lundberg!