Erion Sadiku ansluter till Sällskapet

ÖIS Fotboll kan idag presentera att man kommit överens med Genoa CFC om en övergång för den centrala mittfältaren Erion Sadiku.

Erion har fått sin fotbollsfostran i Varbergs BoIS från tidig ålder. Han tog sig där från ungdomsfotbollen upp till seniorlaget i vilket han debuterade i Superettan 2018 bara 16 år gammal. Året efter, 2019 stod han för två starter och åtta inhopp i laget som tog sig till Allsvenskan. Väl i Allsvenskan blev det nio starter för nykomlingen innan han efter säsongen 2020 lämnade Sverige för Italien.

Erion debuterade i oktober för Kosovos U21-landslag.

Anrika Genoa CFC blev nästa klubbadress och där har han spenderat tiden sedan dess som en bärande spelare i klubbens P19-lag. Den gångna säsongen blev det 28 starter i ungdomsserien Campionato Primavera 1.

Nu vänder den 20-årige centrala mittfältaren hem till Sverige igen och ny klubbadress är ÖIS. Kontraktet är skrivet över 3,5 år och gäller därmed över säsongen 2025.

ÖIS Fotbolls ambition är att registreringen av Erion Sadiku ska bli klar så fort som möjligt och att han ska bli spelklar till matchen mot AFC Eskilstuna på torsdag.

Brynjar Gunnarsson: 

– Erion är en spelare som vi ser ska bidra till att stärka vårt lag på både kort och lång sikt. Han är en spelare som spelat Superettan tidigare men även prövat på en högre nivå vilket såklart är positivt. Han är en spelare med bra fysik men som också är spelintelligent.

Erion Sadiku: 

– När chansen att komma hit tyckte jag det lät väldigt bra och jag känner att jag har stor chans att få spela och göra något bra här. Både för mig själv och för att kunna hjälpa laget i den sitsen de är. Det har varit viktigt för mig att komma hem till Sverige igen efter min tid utomlands och komma igång med min karriär igen.

Jag skulle beskriva mig själv som en hårt arbetande central mittfältare som kan spela både sexa och åtta. Ser mig själv som en spelintelligent spelare med bra passningsfot.

Varmt välkommen till ÖIS Erion Sadiku!