På lördag hyllar vi en rödblå ikon

På lördag spelas herrarnas enkronasmatch, i denna match hyllar vi Ailton Almeida.

Aílton Almeida behöver troligtvis ingen närmare presentation, anfallaren som anslöt till Sällskapet från brasilianska Atletico Mineiro 2004 är en favorit för många rödblå.

Ailton Almeida kom till ÖIS 2004 och slog igenom med dunder och brak under de kommande säsongerna, något som gjorde att han sommaren 2006 såldes till danska FC Köpenhamn. Flytten till Danmark blev det första steget i en lång och framgångsrik karriär utanför Sveriges gränser. En karriär kantad av både ligatitlar och spel i Champions League.

Göteborg var dock hela tiden hemma och inför säsongen 2019 valde Almeida att vända hem för att avsluta där allt började. Det blev tre säsonger i rödblått innan han avslutade karriären efter säsongen 2021.

På lördag, i samband med herrarnas enkronasmatch hyllar vi Ailton Almeida.Kom dit och visa din uppskattning för en rödblå ikon.

Avspark sker 15.00 och inträdet är gratis, läs mer om enkronasmatcherna här!

Denna hemsidan använder sig av cookies för att förbättra upplevelsen för våra användare. När du är inne på oisfotboll.se godkänner du således vår policy kring användande av cookies.