Tre mål gav tre poäng!

ÖIS gick ut på Gamla Ullevi med tre poäng i sikte. Ett uppdrag man löste med bravur.

Hemmalaget tog tag i taktpinnen direkt men motståndarna låg lågt och kompakt, något ÖIS hade problem att ta sig igenom inledningsvis. Man kunde dock efter en halvtimma tagit ledningen då Isak Dahlqvist träffade insidan av stolpen från distans. Ledningsmålet skulle dock komma.

I minut 41 var samme Isak Dahlqvist framme igen. Serverad av brodern Hampus fick han ett läge i straffområdet som han förvaltade genom att läckert lyfta in bollen över en chanslös Skövdemålvakt.

Ledning i paus för ett rödblått gäng som kanske borde gjort ytterligare något mål i den första halvleken.

I den andra halvleken fortsatte Sällskapet att vara dominanta men det dröjde även i denna halvlek innan utdelningen kom. Men i minut 73 var det Marcus Haglind Sangré som drog igång ett anfall mot en oorganiserad backlinje. Mittbacken släppte vidare bollen till Isak Dahlqvist som förlängde ut till en nyinbytt Nicklas Bärkroth som vände bort sin försvarare och prickade in 2-0 vid den bortre stolpen.

Den definitiva spiken i kistan kom när Kevin Ackermann drogs ned och domare Strömbergsson pekade på straffpunkten i minut 80. Jonathan Azulay stegade fram och dundrade in bollen i nät framför Östra Stå. Vilt jubel och tre poäng till ÖIS, tre välbehövliga poäng i jakten på nytt kontrakt.

Nu återstår bara en match av Superettan 2022, den borta mot IF BP på lördag. 17.00 på Grimsta IP avgörs det.

Vi ses där!

Denna hemsidan använder sig av cookies för att förbättra upplevelsen för våra användare. När du är inne på oisfotboll.se godkänner du således vår policy kring användande av cookies.