Uttalande angående Elias Gustafson

Under lördagen syntes en av våra spelare i ett konkurrerande lags färger, något som rört upp känslor.

Elias Gustafson som tillhör vårt herrlag syntes i helgen på bilder i samband med en lokal konkurrents guldfirande. Bilderna på Elias har rört upp känslor. Något ÖIS Fotboll har full förståelse för. 

Som kontrakterad spelare i ÖIS Fotboll är du en ambassadör för föreningen i alla lägen och med detta kommer ett ansvar. Detta är något vi haft samtal med Elias om under dagen och spelaren är införstådd med detta.

Andreas Karlsson, tf klubbchef:

Vi har under dagen suttit med Elias och diskuterat det som hänt. Spelaren är införstådd med vilka reaktioner det rört upp, speciellt i det känsliga läge föreningen är.

Vi har förståelse för att man gläds med folk i ens närhet men som spelare i ÖIS representerar man föreningen i alla situationer. Vi förväntar oss alltid att alla spelare i föreningen beter sig professionellt och respekterar sin roll som representant för ÖIS Fotboll i alla lägen.

Vi kommer nu diskutera internt hur vi går vidare och hur vi gör för att säkerställa detta inte upprepas varken av Elias eller någon annan spelare.

Vårt fokus nu under kommande vecka är att ge vårt herrlag all den energi de behöver för att avsluta säsongen på bästa sätt på Grimsta IP på lördag.

Elias Gustafson:

Situationen handlar om en gest av uppskattning och stöd för mina bröder. För mig är de familjerelationerna ovärderliga. Det är synd att detta har uppfattats som illojalitet mot ÖIS när så verkligen inte är fallet. 

Jag förstår att det finns en frustration över agerandet men jag vill bara understryka att jag på intet sätt haft ambitionen att skada eller provocera.
 Jag tränade imorse och gav allt precis som jag gjort hela säsongen och kommer att fortsätta göra.

Jag kommer nu göra allt för att pusha mina lagkamrater inför matchen på lördag där vi förhoppningsvis kan säkra kontraktet i Superettan.

ÖIS kommer i nuläget inte att kommentera detta ärende ytterligare och ber alla att respektera detta.

Denna hemsidan använder sig av cookies för att förbättra upplevelsen för våra användare. När du är inne på oisfotboll.se godkänner du således vår policy kring användande av cookies.