Kval efter förlust i Stockholm

ÖIS förlorar mot IF BP på Grimsta IP, något som innebär att man nu behöver kvala för att hänga kvar i Superettan.

Det började på bästa möjliga vis när Nicklas Bärkroth redan i den andra minuten gav ÖIS ledningen då han snappade upp en felpassning och rundade målvakten och rullade in bollen i mål. ÖIS hade chanser att utöka, närmast kom Erion Sadiku som med ett hårt avslut tvingade Alexander Lundin i BP-målet till en stark räddning.

Det var dock BP som skulle göra nästa mål. Precis före pausvilan tryckte Oscar Krusnell in kvitteringen efter fint förarbete. 1-1 i paus.

Den andra halvleken var hemmalaget spelförande och i minut 69 kom ledningsmålet när Philip Hellqvist stötte in ett inspel i mål.

ÖIS hade lägen att kvittera igen men kom inte närmre och i matchens sista minut kunde Oscar Pettersson punktera matchen genom att göra 3-1.

Resultatet innebär att ÖIS nu kommer få kvala mot Sandvikens IF för att behålla platsen i Superettan. Kvalet spelas följande datum:

Torsdag 10 november 19.00 på Jernvallen.

Söndag 13 november 16.00 på Gamla Ullevi.