Seger i Sandviken

ÖIS gick segrande ur den första kvalmatchen. Viktor Lundberg och Arvid Brorsson gav ÖIS segern på Jernvallen.

ÖIS kom ut bäst och hade mycket av bollinnehavet under de inledande minutrarna. Hemmalaget var dock inte ofarliga utan hotade med jämna mellanrum med sina omställningar. Man var också ytterst nära att ta ledningen efter 20 minuter när ett skott utifrån höll på att ställa Robin Wallinder som klarade men gav Naeem Mohammed ett jätteläge på returen. Ett läge skyttekungen i Ettan Norra dock missade.

En kvart senare var det ÖIS tur. Herman Sjögrell fick ett frisparksläge på mittplan, lyfte in bollen mot straffpunkten där Arvid Brorsson störtade fram och kunde styra in bollen i nät. Ett viktigt mål för ÖIS som med detta tog över händelserna och kunde gå till pausvila med en god känsla.

Ju längre den andra halvleken led, desto mer tog ÖIS över taktpinnen och i minut 60 kunde Viktor Lundberg göra matchens andra mål. Kevin Ackermann med ett misslyckat skottförsök som Lundberg snappade upp och tryckte in bollen i nät. Vilt firande framför de tillresta ÖIS:arna.

Hemmalaget tryckte på och matade in inlägg men ÖIS stod pall och matchen slutade med rödblå seger. Två viktiga mål tar vi med oss in i söndagens möte på Gamla Ullevi då kvalet avgörs.

Köp biljett till den matchen här!

Denna hemsidan använder sig av cookies för att förbättra upplevelsen för våra användare. När du är inne på oisfotboll.se godkänner du således vår policy kring användande av cookies.