Matti Demegård ny chefsscout för ÖIS Fotboll

Under hösten har ett arbete pågått med att tillsätta en chefsscout, det arbetet är nu i mål och Matti Demegård återvänder i och med detta till ÖIS Fotboll.

Namnet Matti Demegård är säkert bekant för er som följde herrlaget under tidigt 2000-tal då han var en del av staben 2000-2007, först som sjukgymnast och senare som assisterande tränare. Matti har efter detta jobbat många år inom elitfotbollen på såväl herr- som damsidan. Utöver detta har han även arbetat som huvudtränare i Grebbestads IF när dessa tog klivet från Division 2 till Ettan.

Med denna gedigna erfarenhet ansluter Matti nu till ÖIS i rollen som chefsscout, en roll i vilken han tillträder direkt.

I rollen kommer Matti leda och organisera föreningens scoutingarbete på herrsidan. Något som innebär att se och analysera spelare såväl på lokal som nationell nivå och skapa en systematik i sättet föreningen arbetar med spelarrekrytering. Ett område föreningen identifierat att man vill förstärka för att på sikt kunna ta kliv sportsligt.

Andreas Karlsson, tf klubbchef:

– En nyckel för att klättra i den sportsliga hierarkin är att få ut så mycket som möjligt per investerad krona i spelartruppen och då är ett välstrukturerat arbete med rekrytering A och O. Med Matti som chefsscout får vi in en person som kan skapa en struktur i vårt sätt att rekrytera spelare och i hur vi kartlägger marknaden av spelare. Detta dels för att kunna hitta guldkorn i lägre divisioner men även för ha ett så bra underlag som möjligt när vi rekryterar mer profilerade spelare.

Matti Demegård:

– Det är fantastiskt roligt att kunna återvända hit efter alla dessa år. Initialt handlar det ju om att sätta sig ned och få till en bra fördelning i våra roller men jag hoppas att kunna komma in och förhoppningsvis bidra med den erfarenheten och kunskapen jag samlat på mig under de här åren både nationellt och internationellt. Mitt uppdrag är ju att strukturera scoutingarbetet och jag vill bidra med att vi får en utväxling på de rekryteringarna vi gör. Förhoppningsvis innebär det att vi undviker en del fallgropar också. Min roll kommer ju handla om att hitta spelare som passar in som människor och rent fotbollsmässigt men att vi också väljer bort det vi tror inte passar i vår profil.

Varmt välkommen till det vackraste av Sällskap Matti Demegård!

Matti Demegård återvänder till ÖIS-gården, platsen där spenderade säsongerna 2000-2007. Nu som chefsscout.

Denna hemsidan använder sig av cookies för att förbättra upplevelsen för våra användare. När du är inne på oisfotboll.se godkänner du således vår policy kring användande av cookies.