Linus Tagesson klar för ÖIS

ÖIS Fotboll är stolta att idag kunna presentera årets första nyförvärv, högerbacken Linus Tagesson ansluter från Djurgårdens IF.

Den 20-årige ytterbacken Linus Tagesson inledde sin karriär i IFK Österåker strax utanför Stockholm men värvades till Djurgårdens IF:s akademi 2018. Inför säsongen 2020 belönades han med ett lärlingskontrakt hos blåränderna. I den hårda konkurrensen hos topplaget Djurgården har han dock haft svårt att få speltid och förra året representerade han via samarbetsavtal Täby FK i Ettan Norra.

Trots ett skadeuppehåll under sommaren stod ytterbacken för sex assist och tre mål under sina 15 starter i Ettan Norra.

Tagesson har signerat ett avtal som sträcker sig över säsongen 2024 och blir med detta årets första rödblå nyförvärv. 

Linus Tagesson:

Det känns väldigt bra. Otroligt spännande att få den här möjligheten, jag har hört mycket bra om klubben och alltid vetat vilka ÖIS är. En väldigt anrik klubb och Sveriges äldsta förening så när möjligheten kom upp var det egentligen ingen tvekan, jag ville hoppa på det direkt!

Andreas Karlsson tf klubbchef:

– Det känns bra att ha Linus på plats, det är en spelare vi fört diskussioner med en tid och som vi tror kan bidra på ett bra sätt till laget direkt. Han har visat under 2022 att han är en spelare att räkna med på seniornivå och det vi sett av honom i Ettan är lovande. Han är dessutom en ung och utvecklingsbar spelare som vi är övertygade om kommer kunna ta kliv här i vår miljö.

Varmt välkommen till ÖIS Linus Tagesson!

Linus Tagesson ansluter till ÖIS på ett avtal som gäller över säsongen 2024.