Skyttekungen Noah Christoffersson till ÖIS

ÖIS Fotboll och anfallaren Noah Christoffersson har idag kommit överens om ett avtal som knyter spelaren till vårt herrlag över säsongen 2025.

Noah Christoffersson kommer ursprungligen från Kulladals IF i Malmö men flyttade som 16-åring till Trelleborgs FF. I TFF gjorde han sin seniordebut men lämnade efter säsongen 2019. Efter detta har han börjat om i Division 1 där han först tillhörde Eskilsminne IF och senare Lunds BK. Säsongen 2021 gjorde sju mål för Lunds BK men det stora genombrottet kom under 2022.

Den gångna säsongen blev han nämligen skyttekung i Ettan Södra för Torns IF med hela 21 mål. Utöver detta gjorde Christoffersson fem assist på 29 matcher i Ettan för tiondeplacerade Torns IF. Skytteligan vann han med hela sex mål före tvåan.

Den 190 centimeter långe anfallaren Christoffersson lämnar nu Skåne för Göteborg och Örgryte IS där han blir den fjärde spelaren att ansluta till Jeffrey Aubynns lagbygge inför säsongen 2023. 23-årige Christoffersson har signerat ett kontrakt som sträcker sig över säsongerna 2023, 2024 och 2025.

Andreas Karlsson, fotbollsansvarig:

– Vi har haft koll på Noah under säsongen och känner att han på ett bra sätt passar in i det sättet vi vill spela. Han kommer att bidra med såväl snabbhet som styrka och en förmåga att göra mål. Vi har av förklarliga skäl inte varit ensamma om att vilja knyta Noah till oss och därför känns det väldigt bra att han tillslut valt oss.

Noah Christoffersson:

Det känns väldigt bra att vara här! Redan efter mitt första möte med Jeff kändes det väldigt bra. Det känns som att det finns en plan är för både mig och klubben. Jag känner att ÖIS vill spela en fotboll som jag tror kommer passa mig väldigt bra!

Vi säger varmt välkommen till Noah Christoffersson!