Centrala mittfältaren Amel Mujanic ansluter till ÖIS

ÖIS är överens med mittfältaren Amel Mujanic om ett kontrakt som sträcker sig över säsongen 2025.

Amel Mujanic kommer ursprungligen från Malmöklubben BK Olympic men lämnade i ung ålder för Malmö FF:s akademi. I MFF var han tidigt en spelare som stack ut i de olika ungdomslagen och den centrala mittfältaren belönades med ett A-lagskontrakt 2019.

2020-2021 lånades han ut från MFF till Hobro i den danska andraligan där som 19-åring blev en tongivande spelare. Efter sejouren i Danmark spenderade Amel hösten 2021 i Östers IF innan han säsongen 2022 lånades ut till cypriotiska APOEL från Nicosia där han spenderat tiden tills idag.

Malmö FF och Amel Mujanic går nu skilda vägar och med detta avslutas också hans lån på Cypern och spelaren ansluter omedelbart till ÖIS-gården.

Amel Mujanic genomför en permanent övergång till ÖIS där han återförenas med Jeffrey Aubynn. En ledare han själv hade under sin tid som ungdomsspelare i Malmö FF.

Amel Mujanic och ÖIS har kommit överens om ett treårigt kontrakt. 

Andreas Karlsson: 

  • Amel har en väldigt hög nivå i sig och vi känner att vi har verktygen för att få ut det här hos oss. I honom får vi en kreativ central mittfältare som kommer kunna bidra med bra saker såväl offensivt som defensivt och som passar väldigt bra in i vårt sätt att spela.

Amel Mujanic:

  • Fantastiskt skönt att det är klart, jag tror mycket på det ÖIS vill göra. Att Jeff är här betyder såklart mycket jag vet om hans ambitioner, vad han går för och jag har samma ambitioner så det känns väldigt bra. Jag hoppas på att kunna ta ÖIS upp till Allsvenskan, där de ska vara!

Vi säger varmt välkommen till ÖIS Amel Mujanic!