Christoffer Styffe är rödblå

ÖIS Fotboll har idag kommit överens med försvararen Christoffer Styffe om ett kontrakt som knyter honom till klubben de två kommande åren.

Christoffer Styffe kommer närmast från Dalkurd FF dit han anlände från Djursholms sommaren 2019. Tidigare har han tillhört AIK:s organisation.

Som 18-åring blev han lagkapten inför säsongen 2020, då den yngsta lagkaptenen i svensk fotboll. Sedan dess har den spelande mittbacken varit en bärande spelare i Uppsalaklubben och startat majoriteten av matcherna i såväl Superettan som Ettan.

Styffe var med när Dalkurd besegrade Gais och tog sig tillbaka till elitfotbollen hösten 2021 men fick delar av säsongen 2022 förstörd av en fotskada, en skada han nu rehabiliterat och är redo för spel igen. 

21-åringen mäter 188 centimeter och kan användas som såväl mittback som högerback. Han är en mittback med kvalitéer såväl i det defensiva som offensiva spelet med såväl sin spelskicklighet som sitt huvudspel.

Andreas Karlsson:

  • Christoffer är en spelare vi haft kontakt med en tid så det är skönt att det nu är klart. Christoffer är en ung och ambitiös spelare som trots sin unga ålder har skaffat sig en hel del erfarenhet. Han kommer öka konkurrensen bland de försvarare vi redan har då han kan användas som såväl mittback som högerback.

Christoffer Styffe:

  • Känns skönt att det är klart. Det fanns lite olika klubbar som var intresserade men när man hör att en så anrik förening som ÖIS kontaktar en och det samtidigt är lite nystart och en satsning som känns intressant. Då blir det ganska självklart att det är hit man vill.

Vi säger varmt välkommen till det vackraste av sällskap till Christoffer Styffe!