Alex Rahm klar för ÖIS

Målvakten Alex Rahm, som under hösten var tillgänglig för spel i ÖIS på ett samarbetsavtal med IF Elfsborg ansluter nu till ÖIS permanent.

19-årige Alex Rahm är en lovande målvakt som imponerade så pass i träning under hösten 2022 att ÖIS nu väljer att knyta honom till sig på ett avtal som sträcker sig över säsongen 2024.

Förra året fanns ett avtal mellan ÖIS och IF Elfsborg som gjorde att Alex under säsongen 2022 kunde representera både ÖIS och boråsklubben. Något han gjorde under hösten då han agerade back up till Robin Wallinder.

Både Alex och ÖIS var nöjda med tiden tillsammans och har därför nu kommit överens om att göra relationen permanent. Alex Rahm blir med sitt nya avtal därmed ÖIS-spelare på heltid.

Andreas Karlsson:

– Kul att Alex nu blir ÖIS:are på riktigt! Vi alla var väldigt nöjda med hans höst här och han har visat upp egenskaper som vi vill se mer av. Alex är en ung och utvecklingsbar målvakt som vi hoppas kunna utveckla i vår miljö. Med Alex i truppen höjer vi dels konkurrensen bland bland målvakterna men vi blir också mindre känsliga för skador.

Alex Rahm:

– Det känns verkligen jättekul att vara tillbaka. Jag fick en väldigt positiv bild av föreningen och trivdes väldigt bra här när jag kom för ett halvår sedan. Att dessutom vara med om att göra det vi gjorde i höstas när vi klarade av att vända säsongen och hänga kvar var oerhört kul. Nu hoppas jag kunna utvecklas här och konkurrera med Sixten och Mathias samt att vi tillsammans kan se till att göra ett bättre 2023 än 2022.

Varmt välkommen till ÖIS på riktigt Alex Rahm!