Uppdatering gällande skadeläget i herrlaget

Uppladdningen inför årets första träningsmatch är igång för herrlaget. Nedan följer en uppdatering om skadeläget.

Ett antal spelare saknades när sista matchen spelades 2022, dessa spelare är nu i olika faser av sin rehabilitering.

Nicklas Bärkroth

Nicklas är helt återställd efter skadan han ådrog sig i matchen mot IF BP i slutet av säsongen 2022. Han är sedan en tid tillbaka i full träning.

Sixten Mohlin

Sixten har opererats för en mindre knäskada och han rehabiliterar för närvarande den skadan. Sixten är inte redo för full träning i nuläget än men ambitionen är att han inom kort ska vara fullt rehabiliterad och redo för full träning.

Sargon Abraham

Sargon drogs med en del skador under 2022 och opererades för en tid sedan. Spelaren är just nu i en rehabfas. Prognosen för Sargon är ytterligare några månader av uppbyggnadsträning innan han är redo för spel.

Aydarus Abukar

Aydarus Abukar har tyvärr varit skadeförföljd de senaste två åren och nu har ett nytt negativt besked drabbat honom. När Abukar i somras kom tillbaka efter sin knäskada råkade han ut för komplikationer och gick från att träna fullt ut med laget till att gå tillbaka in i rehabiliteringsträning.

Efter säsongen har nya undersökningar gjorts och man har nu upptäkt en ny allvarlig som tyvärr håller honom borta större delen av säsongen. Ett mycket tråkigt besked Aydarus såklart men föreningen står bakom honom och kommer ge honom det stöd han behöver för att ta sig tillbaka till fotbollsplanen.

I övrigt finns inga skadebekymmer att rapportera och ambitionen är att större delen av truppen ska vara redo för spel när årets första träningsmatch spelas 28 januari på Valhalla IP.

Denna hemsidan använder sig av cookies för att förbättra upplevelsen för våra användare. När du är inne på oisfotboll.se godkänner du således vår policy kring användande av cookies.