Välkommen till ÖIS Hady Saleh Karim!

ÖIS är stolta att idag presentera att man kommit överens med mittfältaren Hady Saleh Karim om ett tvåårskontrakt.

Saleh Karim har tagit den långa vägen till elitfotbollen med spel i de lägre divisionerna i Stockholmsregionen innan han 2020 fick sitt genombrott för IFK Haninge i Ettan Norra. Där var han starkt bidragande till att nykomlingarna etablerade sig på den övre halvan av Ettan Norra och inför säsongen 2022 värvades han av Dalkurd FF och fick därmed debutera i elitfotbollen.

Under föregående säsong hade Saleh Karim inledningsvis vissa bekymmer att ta en ordinarie plats men ju längre säsongen led, desto mer bofast i startelvan blev han och imponerade under hösten trots att laget hade det tungt. Två assist och ett mål blev det för den allsidige 25-åringen som nu alltså stannar i Superettan trots Dalkurds degradering.

Hady Saleh Karim har under veckan varit på ÖIS-gården för att bekanta sig med laget och det står nu klart att han stannar i Göteborg. Saleh Karim och ÖIS Fotboll har kommit överens om ett kontrakt som knyter spelaren till ÖIS över säsongen 2024.

Andreas Karlsson:

– Hady Saleh Karim är en spelare som tagit den långa vägen till elitfotbollen visade under hösten förra året att han kan bidra på ett bra sätt i Superettan. I honom får vi en tekniskt skicklig spelare med kvicka fötter och en god passningsfot som kommer kunna bidra på ett bra sätt med sin kreativitet. En lirare helt enkelt!

Hady Saleh Karim:

– Det känns jättekul att detta är klart. Nu vill jag bara sätta igång med grabbarna och förbereda mig inför säsongen. När jag pratar med folk om ÖIS har jag hört om samba, om Lirarnas lag och det är det jag står för det passar mig väldigt bra som spelare så detta känns perfekt! Nu vill jag dra igång!

Varmt välkommen till ÖIS Hady Saleh Karim!