William Alder flyttas upp

Under lördagens första träningsmatch för året debuterade William Alder i seniorsammanhang, nu står det klart att den vänsterfotade ytterbacken flyttas upp till A-laget permanent.

Alder är ursprungligen fostrad i Sävedalens IF men kom till ÖIS akademi från AFC Göteborg och har imponerat under sin tid i akademin där han under förra säsongen var en framstående spelare i P19. Nu tar han redan som 17-åring klivet upp i föreningens seniorlag. 

Den frejdige ytterbacken har signerat ett kontrakt som sträcker sig över säsongen 2025 och därmed är han numera permanent i träning med vårt herrlag.

David Eklöf, akademichef:

Det är alltid roligt när en spelare från de egna leden tar steget upp och William har slitit hårt för detta. Han är en otroligt ambitiös spelare som hela tiden pushar sig själv för att ta klivet till nästa nivå och detta har gjort att han nu tar klivet upp redan nu. 

William Alder:

Det känns jättebra! Kul att komma upp och spela seniorfotboll. När jag tränat med A-laget nu har det varit en ny upplevelse att möta äldre spelare och man måste hela tiden tänka på vad man ska göra i nästa aktion och vara väl förberedd i alla lägen.

Mitt mål för säsongen är att få starta så många matcher som möjligt!

Vi säger varmt välkommen upp i ÖIS William!