Jonatan Vennberg tar klivet upp i ÖIS herrlag

ÖIS Fotboll har kommit överens med Jonatan Vennberg från föreningens P19-lag om ett tvåårskontrakt.

18-årige Jonatan har deltagit i samtliga av herrlagets träningsmatcher under försäsongen och nu belönas han med A-lagskontrakt. Detta gör honom till den andra spelaren att ta klivet upp inför säsongen 2023 efter att William Alder tidigare under vintern tagit sig upp i herrlaget.

Jonatan kommer ursprungligen från Trollhättans FK och anslöt till ÖIS som 15-åring efter ett lyckat provspel. Jonatan är den andre i familjen att representera Sällskapet, pappa heter nämligen Stefan och representerade ÖIS på 90-talet.

Jonatan trivs bäst som central mittfältare och har med sin känsliga fot varit en viktig spelare i P19. Såväl med sina kvalitéer i spelet som med sitt tillslag vid fasta situationer.

Kontraktet är skrivet över säsongen 2024.

Andreas Karlsson, tf klubbchef:

– Jag har ju i min tidigare roll som akademichef följt Jonatan sedan han kom hit och därför blir det ju lite extra kul att se honom få belöning för det arbete han lagt ned. Han är en väldigt ambitiös kille som hela tiden jobbat stenhårt för att ta sig hit där han är idag och den inställningen tillsammans med hans egenskaper i spelet gör honom till ett väldigt fint tillskott i vår seniortrupp.

Jonatan Vennberg:

– Det känns riktigt bra, jag är väldigt nöjd över att ha nått det här målet och glad över att klubben har trott på mig och att Jeffrey och Albin tror på mig. Det har varit hårt jobb men det har varit värt det. Nu ser väldigt mycket fram emot säsongen och premiären på måndag!